Μενού Κλείσιμο

Ζητείται λύση…

Αναφορά του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου για το πρόβλημα των αποσπασμένων αστυνομικών

Το πρόβλημα της μη καταβολής των εκτός έδρα αποζημιώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Πιερίας εξέθεσε με αναφορά του στον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος

Όπως αναφέρει στην αναφορά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας με επιστολή της διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων των συναδέλφων τους Αστυνομικών της Δ.Α. Πιερίας, που μεταβαίνουν αποσπασμένοι στον Έβρο, τη Λέσβο, τη Χίο προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών. Υπάρχει όπως αναφέρουν  17 αστυνομικοί της Δ.Α. Πιερίας από τον προηγούμενο μήνα παραμένουν απλήρωτοι (ως προς τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους) και αδυνατούν να καταβάλλουν μισθώματα ξενοδοχείων που διαμένουν στις παραπάνω περιοχές αλλά και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες στον τόπο απόσπασής τους.»

Να σημειωθεί, οτι μαζί με την αναφορά, ο κ. Κουκοδήμος κατέθεσε και τη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζουν «Μετά λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι από τον προηγούμενο μήνα υπάρχει αδυναμία ως προς την εκτός έδρας αποζημίωση των δεκαεπτά συναδέλφων της Δ.Α. Πιερίας, με κίνδυνο αυτοί να μείνουν ακόμη και χωρίς κατάλυμα, μιας και αδυνατούν να καταβάλουν τα μισθώματα των ξενοδοχείων που διαμένουν καθώς και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες στον τόπο των αποσπάσεων.

Κατόπιν πιέσεων μας προς προϊστάμενες οικονομικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μόλις εχθές (15/03/2018) συνάδελφοι μας που είναι αποσπασμένοι από την 01/03/2018 έλαβαν ως προκαταβολή της εκτός έδρας αποζημίωσης το ποσό των 500 ευρώ ενώ συνάδελφοι μας που είναι αποσπασμένοι από τον μήνα Φεβρουάριο είχαν λάβει το ποσό αρχικά των 700 ευρώ και εχθές για τον μήνα Μάρτιο το ποσό των 250 ευρώ. Σημειώνουμε δε, ότι μόνο το κόστος διαμονής για τον κάθε αστυνομικό είναι 1050 ευρώ για κάθε μήνα χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος της διατροφής των οδοιπορικών και κάλυψης άλλων βασικών αναγκών.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ