Μενού Κλείσιμο

«Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!»

Η παράσταση μιουζικαλ, παρουσιάζεται το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, με είσοδο ελεύθερη

Το Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ», με την υπογραφή του  καταξιωμένου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει στην 20χρονη διαδρομή του στην Πιερία, ανεβάζει στο πλαίσιο των «Αικατερινείων 2017», την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης – Συνεδριακό Κέντρο, την εξαιρετική μουσική κωμωδία (μιούζικαλ) «Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες Παραμύθια».

Η θεατρική παράσταση, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Κατερίνη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ένα έργο του θεατρικού συγγραφέα Τάκη Γεωργέλλη, μια εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού, έμμετρου λόγου, ενός ύμνου στην αγάπη, στην ανθρωπιά, το οποίο ζωντανεύει επί σκηνής ο Ανδρέας Μιχαήλ με μικρούς και μεγάλους ηθοποιούς τού Θεατρικού Εργαστηρίου «ΑΥΛΑΙΑ». Ένα παιχνιδιάρικο, ευαίσθητο, τρυφερό και απολαυστικό έργο, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Η υπόθεση του έργου

Στο Θεατρικό Μιούζικαλ «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» παρελαύνουν οι πιο γνωστοί ήρωες των παραμυθιών τής νιότης μας: Ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Κοντορεβυθούλης, ο Πινόκιο, η Χιονάτη και οι Νάνοι, η Κακιά Μάγισσα αλλά και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Κοντά σ’ αυτούς τους παραμυθένιους ήρωες και μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών, θα βρεθεί κάποια στιγμή και η Αγάπη, ένα γλυκό και αθώο μικρό κορίτσι, που έρχεται από τη γήινη πραγματικότητα.

Αυτό το κορίτσι, η Αγάπη, όταν συναντά τούς ήρωες των παραμυθιών, αισθάνεται τόσο καλά μαζί τους, που δεν θέλει πια να φύγει από κοντά τους, δεν θέλει πια να επιστρέψει στη θλιβερή πραγματικότητα του παρηκμασμένου κόσμου μας. Οι ήρωες όμως την προτρέπουν να επιστρέψει για να διώξει το κακό που βασιλεύει και να μεταμορφώσει την κοινωνία.

Η Αγάπη είναι το Α και το Ω της Ζωής, η Αρχή τής λύτρωσης του κόσμου και το Τέλος τής παρακμής του, το τέρμα τού ξεπεσμού, των μύθων και της κρίσης, αλλά και η έναρξη μιας νέας πορείας τής κοινωνίας προς την Αυτογνωσία και τις Αλήθειες τής Ζωής. Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα του έργου.

Οι συντελεστές

Το έργο παρουσιάζεται:

-σε σκηνικά που φιλοτέχνησε ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ξενόπουλος,

-σε μουσικές που συνέθεσε, εκτέλεσε και ηχογράφησε ο Ανδρέας Ζιάκας,

-σε εκπληκτικές χορογραφίες που δίδαξε η Φούλα Σαλασίδου,

-αλλά και μέσα από πολύχρωμες ενδυματολογικές εμφανίσεις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Νίτσα Ξανθοπούλου.

Ήχος – Φως: Μπάμπης Κοκκινίδης.

Κομμώσεις: Σοφία Μπίλα.

Διευθυντές Σκηνής: Χρήστος Δέλλας, Μιχάλης Α. Μιχαήλ.

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βασίλης Αγγελής, Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου.

Σύνταξη Προγράμματος: Αντώνης Ηλιάδης.

Υπεύθυνος Τύπου και Σύμβουλος: Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου (Παπουτσωμένος Γάτος). Φαίη Μπίλα (Χιονάτη). Αντώνης Ηλιάδης (Πινόκιο). Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου (Κοντορεβυθούλης). Νίκος Ραφαηλίδης (ερμηνεύει τη Μάγισσα, την προσωποποίηση του κακού σ’ έναν κόσμο που αργοπεθαίνει).

Θανάσης Κοτροκόης και Εύα Ζαρώτη (Δύο από τους Νάνους). Πέμυ Γκαβαρδίνα (Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων). Αφροδίτη Κωτίδου (ερμηνεύει την Αγάπη, αυτή που απουσιάζει, εν πολλοίς, από τον κόσμο μας, έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση και που περιμένει την Αγάπη για να ξαναγεννηθεί).

Το έργο έχει εγκριθεί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας και μάλιστα έχουν αποσταλεί και σχετικές ανακοινώσεις σε όλα τα Σχολεία τού Νομού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα: 6932 66 88 00 και 2351 50 10 20.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ