Μενού Κλείσιμο

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την εξαγωγή ακτινιδίων στην Κίνα – Υπογράφτηκε η Κ.Υ.Α.

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και  τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη) με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες φυτοϋγειονομικής πιστοποίησης για την εξαγωγή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, νωπών καρπών ακτινιδίων της χώρας μας.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης ΚΥΑ ολοκληρώνει μία σειρά ενεργειών οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία του αναγκαίου υποβάθρου σε όλους τους τομείς ώστε να εκκινήσει πλέον απρόσκοπτα η εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων προς την αχανή αγορά της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου για τα ακτινίδια είχε οριστικοποιηθεί κατά τη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κίνας η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις τότε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης είχε εμφανιστεί βέβαιος για την αίσια έκβαση της συμφωνίας η οποία οριστικοποιήθηκε εντός του Νοεμβρίου οπότε και υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο.

Η προαναφερθείσα ΚΥΑ ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των διαδικασιών εξαγωγών του εξαιρετικής ποιότητας ελληνικού ακτινιδίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την προώθηση της εξωστρέφειας και της ανάδειξης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ