Μενού Κλείσιμο

Υποχρεωτική η καταχώριση τίτλου στο ΓΕΜΗ

Το ΕΒΕ «υπενθυμίζει» στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων

Η καταχώριση πρέπει να γίνει έως 31 Μαΐου, ενώ όσοι το «ξεχάσουν» θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 1.000 ευρώ

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών του υπενθυμίζει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/2018 υποχρεούνται να καταχωρούν το διακριτικό τους τίτλο, και σε περίπτωση περισσοτέρων, το σύνολο αυτών στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο άρθρο 75 του Νόμου 4582/2018 αναφέρεται ότι κάθε υφιστάμενη επιχείρηση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) υποχρεούται να δηλώσει το διακριτικό τίτλο της, στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση, έως τις 31/5/2019.

Η επιχείρηση υποχρεούται μέσα σε τριάντα μέρες από την καταχώρηση του διακριτικού της τίτλου να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Πιερίας https://www.champier.gr/ ή καλέστε στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Πιερίας στο τηλ. 2351023211 εσωτ. 1.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ