Μενού Κλείσιμο

Υποχρεωτική η ανάρτηση της καρτέλας

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας για την «Καρτέλα Πελάτη»

Σύμφωνα με σχετικό νόμο του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη», την οποία παραλαμβάνουν από την Ομοσπονδία ή από τους κατά τόπους συλλόγους όπου είναι μέλη. Αυτό τονίζει για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας, καλώντας τα μέλη της να ξεκινήσουν την διαδικασία για την προμήθειά της.

Η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη θα αναγράφει σε ελληνικά/αγγλικά τα κύρια δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών σχετικά με την ακυρωτική πολιτική, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης, τον κανονισμό παράτασης της ώρας αναχώρησης, τη χρέωση πρόσθετης κλίνης κ.ά.
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος οφείλει να προμηθεύεται την εν λόγω καρτέλα πριν από την έναρξη λειτουργίας του καταλύματος, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά λύνει και αρκετά προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες του.
Επιχειρήσεις που λειτουργούν από 01/01/2019 πρέπει άμεσα να προβούν στην διαδικασία προμήθειας των καρτελών.
Επισημαίνεται δε, ότι η μη προμήθεια και ανάρτηση της καρτέλας αυτής την οριζόμενη χρονική περίοδο, σε τυχόν έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια όργανα, επιφέρει το προβλεπόμενο εκ του νόμου πρόστιμο και τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Για τη διασφάλιση της διαδικασίας, βάση του νόμου, η Ομοσπονδία θα τηρεί αρχείο και θα το υποβάλλει στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Με κάθε διάθεση της «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, δίδεται μαζί και η «κάρτα μέλους» της ΣΕΤΚΕ.
Περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα μέλους της ΣΕΤΚΕ θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.makedoniaholidays.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ