Μενού Κλείσιμο

Υπόθεση Novartis: Πολιτικά πρόσωπα υπέδειξε ο Στουρνάρας – Καταθέτει η Ράικου

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο Γιάννης Στουρνάρας ως μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Η πρώην εισαγγελέας της Διαφθοράς  Ελένη Ράικου, η οποία πρώτη, μέσω κύκλων, είχε αναφερθεί στον περίφημο Ρασπούτιν καταθέτει αυτή την ώρα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική προκαταρκτική εξέταση για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Νωρίτερα κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας , ο οποίος παρέδωσε και υπόμνημα με τις θέσεις του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δύο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Στουρνάρα η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη καθώς δεν προέκυψε ένδειξη περί οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.