Μενού Κλείσιμο

Υπογράφτηκε και η συμπληρωματική σύμβαση

Για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο δρόμο Βρύας-Ρητίνης

Η συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της 15ης Επαρχιακής Οδού Βρύας-Ρητίνης», ποσού 200.000 ευρώ, υπογράφτηκε πριν από λίγες μέρες από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  Σοφία Μαυρίδου.

Το έργο «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της 15ης Επαρχιακής Οδού Βρύας-Ρητίνης», αφορά ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού, αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Οι εργασίες που προτείνονται, με βάση τα υπάρχοντα γεωλογικά και γεωτεχνικά δεδομένα και τις υφιστάμενες μελέτες, είναι η κατασκευή φρεατοπασσάλων και τοίχου αντιστήριξης ανάντη της οδού για τη συγκράτηση των πρανών.

Οι εργασίες

Όπως ενημερώνει η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Πιερίας, συνοπτικά, οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντη της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων Φ 800 μήκους 15 μ., ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ