Μενού Κλείσιμο

Υπό σχεδιασμό Αιμοδυναμικό Εργαστήρι

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Η δημιουργία Αιμοδυναμκού Εργαστηρίου περιλαμβάνεται στους στόχους της διοίκησης του νοσοκομείου Κατερίνης, που αναμένεται να συμβάλλει σε ιδιαίτερα σημαντικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών των ασθενών, και των πολιτών της Πιερίας και γενικότερα.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης, έχει ξεκινήσει μια «ανεπίσημη» προσέγγιση και συνεργασία με ομογενείς στην Αυστραλία, προκειμένου με την υποστήριξη τους να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες «ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανέστης Μυστρίδης με πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, με αμέριστη υποστήριξη και ενεργή βοήθεια του πολιτευτή των ΑΝΕΛ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Δημήτρη Ζησιμόπουλου, συναντήθηκε στο γραφείο του με την εκπρόσωπο της Αυστραλιανής Ελληνικής Ιατρικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης, συγγραφέα κα Βασιλική Βαλιώτη. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να εξεταστούν οι τρόποι ενεργοποίησης της Ομογένειας με την καθοδήγηση της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι ενέργειες που απαιτούνται κυρίως σε ότι αφορά τη στελέχωση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Εκφράστηκε η βούληση και από τις δυο πλευρές για στενή συνεργασία, και συνεχής συναντήσεις και επαφές για αλληλοενημέρωση μέχρι την επίτευξη του στόχου.»
Όπως ανέφερε ο διοικητής κ. Μυστρίδη, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο γίνεται διάγνωση κάθε καρδιαγγειακής πάθησης και σε συνδυασμό με την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προσφέρει, εάν χρειαστεί, ολοκληρωμένη κάλυψη. Καλύπτει κάθε είδους καρδιαγγειακές διαγνώσεις π.χ. παθήσεις των καρδιακών βαλβίδων, των στεφανιαίων αγγείων, οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου σε συνδυασμό με αγγειοπλαστική (μπαλόνι), ή βηματοδότες.
Η λειτουργία ενός Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου θα σημάνει το τέλος της ταλαιπωρίας των ασθενών με έμφραγμα που πρέπει να υποβληθούν σε επείγουσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική (μπαλονάκι) κερδίζοντας χρόνο, που είναι πολύτιμος για την ζωή των ασθενών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ