Μενού Κλείσιμο

Υπό πίεση τα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας – Συντριπτική η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων ασθενών!

Πιεστική γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση για τα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω της αύξησης των ασθενών με Covid. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με Covid που καταλήγουν στο Νοσοκομείο ή ακόμη χειρότερα σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, μέσα σε ένα 24ωρο, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11%. Η Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβίου σχεδόν έφτασε τα κρούσματα ολόκληρης της Αττικής: 341 η πρώτη, 369 η δεύτερη και ο υγειονομικός χάρτης έγινε «κατακόκκινος».

Τα πρόσφατα στοιχεία από την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, δείχνουν ότι την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. Σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου νοσηλεύονται 22 ασθενείς, όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Τη Δευτέρα οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν 221, εκ των οποίων οι 41 εμβολιασμένοι και οι 180 ανεμβολίαστοι. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 51, οι 49 ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα

Εν τω μεταξύ στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα, εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς η διασπορά του κορονοϊού εξελίσσεται ραγδαία.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ