Μενού Κλείσιμο

Χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα διόδια των Μαλγάρων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και αντί να καταργήσει όπως υπόσχονταν τα διόδια, όχι μόνο τα διατηρεί, αλλά «φυτεύει» και νέους σταθμούς

Να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για νέα (πλευρικά) διόδια στα Μάλγαρα (αλλά και στο Ωραιόκαστρο) καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι η λειτουργία επιπλέον σταθμών διοδίων, αποτελεί «χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα». Η Κ.Ο. του ΚΚΕ, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για «κατάργηση όλων των διοδίων».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί όλους «τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες να κινητοποιηθούν» και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για νέα διόδια στο Ωραιόκαστρο και για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδιών στα Μάλγαρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφέρει η ανακοίνωση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στις ευρωενωσιακές οδηγίες, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, τους οποίους υποκρινόταν ότι θα καταργήσει, αλλά τους επεκτείνει, επιβαρύνοντας και με αυτό τρόπο τους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή, υποστηρίζει το ΚΚΕ, αν υλοποιηθεί θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και θα πλήξει χιλιάδες εργαζόμενους που θα αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούν τις αποπροσανατολιστικές προτάσεις δημάρχων για «ελεύθερη διέλευση» των κατοίκων του Δήμου Δέλτα, ούτε τους κυβερνητικούς ελιγμούς για περίοδο χάριτος, αναφέρει σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «μόνη, πραγματικά φιλολαϊκή λύση είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα για τα οποία έχει φορολογηθεί. Το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες  για ασφαλή μετακίνηση του λαού, να είναι συντηρημένο, με σημάνσεις και επαρκή φωτισμό όπου απαιτείται. Αντίστοιχα μέτρα να παρθούν και για το αγροτικό δίκτυο. Το οδικό δίκτυο συνολικά να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποτελεί λαϊκή περιουσία.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ