Μενού Κλείσιμο

Χτυπάει κόκκινο ο υδράργυρος

Σε «συναγερμό» λόγω καύσωνα (και) η Π.Ε. Πιερίας

Ποιούς κλιματιζόμενους χώρους διαθέτουν Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμος Κατερίνης για τη φιλοξενία ευπαθών ομάδων πληθυσμού, λόγω καύσωνα

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς άνοδο θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στην χώρα και θέτει στη διάθεση του κοινού την κλιματιζόμενη αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Πιερίας (4ος όροφος – στο κεντρικό κτίριό της – επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 40).

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, το οποίο ισχύει από την Τετάρτη 28-06-2017 έως και την Κυριακή 02-07-2017, η μέγιστη θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, θα φτάσει κατά τόπους:
Την Τετάρτη 28.06.2017 τους 39οC
Την Πέμπτη 29.06.2017 τους 40οC – 41οC
Την Παρασκευή 30.06.2017 και το Σάββατο 01.07.2017 τους 42οC και πιθανώς τους 43οC,
Την Κυριακή 02.07.2017 στα Δυτικά της Χώρας τους 37οC – 39οC ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 40οC – 42οC.
Εκτιμώντας τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν καλεί τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οδηγίες αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες
-Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κλπ),
-Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
-Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερό και φυσικούς χυμούς.
-Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
-Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
-Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους)
-Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά.
Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από τα γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κλπ.
Tο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης, αλλά και το «166» τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)

Οι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Κατερίνης
Σε κλιματιζόμενους χώρους του Δήμου Κατερίνης μπορούν να καταφεύγουν οι δημότες και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, για την αντιμετώπιση των συνθηκών καύσωνα που, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης υψηλών θερμοκρασιών της Ε.Μ.Υ. πρόκειται να επικρατήσουν από σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου.
Ειδικότερα, τις παραπάνω ημέρες, κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 20:00, οι κλιματιζόμενοι χώροι που διατίθενται για το κοινό είναι: 1ο ΚΑΠΗ – Αναπαύσεως 1, 2ο ΚΑΠΗ – 7ης Μεραρχίας (εντός Πάρκου- Πρώην Λέσχη Αξιωματικών). Στα ΚΑΠΗ Περίστασης, Κορινού, Ρητίνης. Στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (EKABH). Στα ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ