Μενού Κλείσιμο

«Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου στην Πιερία

Δεν αρκεί να εισρεύσουν περισσότεροι πόροι, αλλά χρειάζεται και ένας άλλος τρόπος κατανομής αυτών των πόρων, υποστήριξε ο εκλεκτός του Κιν.Αλ. για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου

 

Την Πιερία, όπου είχε την ευκαιρία μιας πρώτης συνάντησης με εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, αλλά και γνωριμίας με τα μέσα ενημέρωσης του νομού, επισκέφθηκε το Σάββατο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου, έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, είχε συναντήσεις στα γραφεία του Κινήματος με στελέχη που στηρίζουν τον συνδυασμό του και αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου περιέγραψε το γενικό πλαίσιο των προτάσεών του, οι οποίες, όπως είπε, θα παρουσιαστούν αναλυτικά και κατά τομέα, πολύ πριν την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα και αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος με φορείς και παραγωγικές δυνάμεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, ο κ.Παπαστεργίου, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα, επικεντρώνοντας κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αυτή, κατανέμει τους πόρους που διαθέτει.

«Εμείς θεωρούμε, πέρα από τον πολτικό στόχο, οι λόγοι είναι κυρίως αναπτυξιακοί που πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή, μια μεγάλη αλλαγή για να μπορέσει η επόμενη περίοδος να είναι μια περίοδος χρήσιμη για την Κεντρική Μακεδονία, χρήσιμη για τον κάθε ένα από εμάς που κατοικούμε σ’ αυτήν την μεγάλη και ιστορική Περιφέρεια», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

«Θεωρούμε πως όλη αυτή η ανεπάρκεια της διοίκησης Τζιτζικώστα και Ψωμιάδη προηγουμένως, (και επειδή είναι και διαφορετικοί χαρακτήρες σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τους ταυτίσω ως πρόσωπα), δεν οφείλεται στο ότι δεν ήθελε ο κ. Τζιτζικώστας να αναπτυχθεί η Περιφέρεια, αλλά στην αντίληψη που έχει αυτή η παράταξη για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί μια περιοχή, η οποία είναι τελείως λάθος. Τα περίφημα 45άρια καταδεικνύουν την αντίληψη για το πώς ασκείται μια πελατειακή πολιτική. Αυτήν την αντίληψη, όχι με την λογική των 45αριών, αλλά με τη λογική της πολιτικής, πράμα που την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την συνέχισε ο κ. Τζιτζικώστας», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κατηγόρησε την διοίκηση Τζιτζικώστα, πως δεν κατένειμε τους πόρους που είχε στη διάθεσή της, μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα είχε προκύψει από την συνενόηση των παραγωγικών φορέων. «Έγινε κάποια συνενόηση με εμβληματικούς φορείς, όπως τα Πανεπιστήμια της Περιφέρειάς μας, για την κατανομή των κονδυλίων που είναι για την έρευνα και την τεχνολογία; Έγινε κάτι αντίστοιχο στον πρωτογενή τομέα; Εμείς λέμε, πως για να αλλάξει η τροχιά της ανάπτυξης, δεν αρκεί να εισρεύσουν περισσότεροι πόροι, αλλά χρειάζεται και ένας άλλος τρόπος κατανομής αυτών των πόρων. Αυτός ο τρόπος για να είναι επιτυχής, πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ