Μενού Κλείσιμο

«Εφικτή η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον»

 

Σάββας Χιονίδης:


 

 

Στο διεθνές συνέδριο στα Χανιά, για την κυκλική οικονομία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μίλησε ο δήμαρχος Κατερίνης

 

Στη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο Διεθνές Συνέδριο “Circle” που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε χθες, στην πόλη των Χανίων.

 

«Το πρώτο μέρος αφορά στον άνθρωπο, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής καθώς διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, εξοικονομούνται φυσικοί πόροι (νερό, ενέργεια, πρώτες ύλες, έδαφος) και επιτυγχάνεται μείωση των αερίων εκπομπών που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και συνεπώς στην κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Σάββας Χιονίδης.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή αλλά και σε εθνικό επίπεδο «καθώς αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην περιβαλλοντική βιομηχανία που θα διευρύνουν τις δράσεις και τις ανάγκες πέραν της συλλογής, μεταφοράς, μεταφόρτωσης, προσωρινής αποθήκευσης, αξιοποίησης και διάθεσης αποβλήτων. Είναι μία μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη τοπικά και εθνικά».

Να σημειωθεί ότι η κυκλική οικονομία θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες χρηματοδότησης Ευρωπαϊκών πόρων και θα στηρίξει την καινοτομία, την δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, καθώς και νέες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτινων πόρων. 

Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα νησιά της Μεσογείου, από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες καθώς και εκπρόσωποι από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, την ευρωπαϊκή τράπεζα ανασυγκρότησης, από το ταμείο χρηματοδοτήσεων της Νορβηγίας και την παρευξείνια τράπεζα. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ήταν ο επίτιμος Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος της Κομισιόν Γιώργος Κρεμλής.

Οι παραπάνω φορείς ανέδειξαν τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κυκλικής οικονομίας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση των συμπερασμάτων του.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ