Μενού Κλείσιμο

Ξενάγηση και ενημέρωση μελών της νέας διοικητικής αρχής στην έκθεση φωτογραφίας και τεκμηρίων με θέμα « Πρόσφυγες στην Πιερία: Ένας αιώνας μνήμης»

 Την Τετάρτη 6.12.2023 στην αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας και τεκμηρίων με θέμα « Πρόσφυγες στην Πιερία: Ένας αιώνας μνήμης» πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ιστορική περιήγηση σε μέλη των Φίλων Μουσείου Πόλης Κατερίνης καθώς και ενημέρωση για θέματα άμεσης και κατεπείγουσας παρέμβασης που χρήζει το κτίριο του Κέντρου Μουσών Εννέα Μούσες (πρώην οικία Τσαλόπουλου), το οποίο φιλοξενεί τις δράσεις των «Φίλων», στους εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου και κ. Χαράλαμπο Μπρουσκέλη.

Μετά την εξαιρετική παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής της πόλης και της συμπόρευσή της με τους πρόσφυγες κατοίκους από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Αντώνη Κάλφα, ακολούθησε συζήτηση για τις προοπτικές και το σχεδιασμό που απαιτείται από την πλευρά της νέας διοίκησης του Δήμου αναφορικά με την υλοποίηση της πρότασης για την ίδρυση Μουσείου Πόλης στην Κατερίνης. Οι κκ. Διαμαντοπούλου και Μπρουσκέλης αντάλλαξαν απόψεις με τα μέλη των «Φίλων» και τη Μουσειολόγο  κ. Ρογκότη Κωνσταντίνα η οποία αναφέρθηκε στις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη συγκρότηση και έκθεση μουσειακών συλλογών και ανανέωσαν τη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση της ίδρυσης Μουσείου Πόλης.

Να αναφέρουμε ότι η κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου προαλείφεται για τη θέση της νέας Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού ενώ ο κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης για τη θέση του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος να επισημάνουμε ότι οι δράσεις και οι ενέργειες των «Φίλων» για την ίδρυση Μουσείου Πόλης στην Κατερίνη έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και υποστήριξης που τέθηκε και εφαρμόστηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή, κορυφώθηκε με την παραχώρηση χώρου στο κτίριο του Κέντρου Τεχνών Εννέα Μούσες το Μάρτιο 2023 και προσδοκούμε ότι θα συνεχιστεί και με τη νέα δημοτική αρχή.   

Κίνηση Πολιτών «Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης»

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ