Μενού Κλείσιμο

Ξεκίνησε η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, στην Κατερίνη

Με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου Επισκόπου Κίτρους ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης μιας νέας εκκλησίας στην πόλη της Κατερίνης.

Η θεμελίωση του Ιερού Ναού  στην περιοχή του πρώην Καπνικού Σταθμού Κατερίνης αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο γίνεται πραγματικότητα και υλοποιείται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Κατερίνης κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Έτσι μια νέα εκκλησιαστική κοινότητα δημιουργείται στην Κατερίνη με επίκεντρο τη νέα εκκλησία που θα ανεγερθεί στην περιοχή, αφιερωμένη μάλιστα σε έναν τοπικό Άγιο της Πιερίας, τον Άγιο Ιερομάρτυρα Μελέτιο Επίσκοπο Κίτρους, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1821 στην κεντρική αγορά (Καπάνι) Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος,  κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου, ενημερώθηκε για τη διαδικασία των εργασιών εκσκαφής από τους υπεύθυνους του έργου,  Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριάκο Κοκελίδη και τους μελετητές και επιβλέποντες Μηχανικούς Κων/νο Μπίσμπα και Αναστάσιο Τασούλα.

Παράλληλα, ευχαρίστησε  τους ευλαβείς προσκυνητές και τους κατοίκους της Πιερίας  που με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην έναρξη της πρώτης φάσης των εργασιών κατασκευής καθώς και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση της έκτασης.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση περαίωση όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ