Μενού Κλείσιμο

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου»

Αλλάζει, δεν αλλοιώνεται!

 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου 2019. Στη συνάντηση, που φιλοξενήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, συμμετείχαν 40 μέλη της ομάδας και πολλοί πολίτες.

 

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στη διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, δηλώνοντας πως είναι πρόθυμη να στηρίξει τις προσπάθειες του δήμου Κατερίνης. Παράλληλα, επέλεξε ολιγομελή αντιπροσωπεία για την εκπροσώπηση της στις συνεδριάσεις της οργανωτικής επιτροπής του δήμου.

Η συνέλευση αποφάσισε και ζήτησε από τους εκπροσώπους να διασφαλιστεί η μη αλλοίωση του χαρακτήρα του χωριού, να μην απωλέσει την αυτονομία της η Ομάδα, καθώς και η διάρκεια λειτουργίας του χωριού, να παραμείνει όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια.

Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τον δήμο Κατερίνης ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να διεκπεραιώσει σειρά οικοδομικών εργασιών -άκρως απαραίτητες- για την εύρυθμη λειτουργία του Καπνικού Σταθμού, ειδικά τώρα που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών. Οι οικοδομικές εργασίες έχουν κατατεθεί εγγράφως τόσο στην τεχνική υπηρεσία όσο και στην ΔΕΥΑΚ Κατερίνης.

Επίσης, ο δήμος Κατερίνης -και προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος- δεσμεύτηκε πως να αναλάβει τη δωρεάν προμήθεια όλων των υλικών τα οποία απαιτούνται για τη λειτουργία του χωριού. Η αναλυτική κατάσταση των υλικών, κοστολογημένη, έχει κατατεθεί εγγράφως στον δήμο.

Οι εργασίες μέσα και έξω από το χώρο του Καπνικού Σταθμού έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Μετά από συνεννόηση και με την αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου το  οικόπεδο μεταξύ Καπνικού Σταθμού και πάρκινγκ των δικαστηρίων θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως χώρος αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ