Μενού Κλείσιμο

«Χαιρετίζουν» την επιμονή της Επιτροπής Αγώνα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στην Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στα Πιέρια

…αλλά εναποθέτουν την ελπίδα τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο (καθώς φαίνεται) είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την «επένδυση»

Η αξιοποίηση των ΑΠΕ πρέπει να γίνεται για τη σωτηρία και όχι την καταστροφή του περιβάλλοντος, τονίζουν οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή ανακοίνωσή τους, παίρνοντας θέση λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης στο οποίο θα αποφασιστεί η μίσθωση ή μη, έκτασης στην περιοχή «Πέντε Πύργοι» των Πιερίων για τη δημιουργία αιολικού πάρκου.

Η κυρία Σκούφα και οι κύριοι Τζαμακλής και Καστόρης, τάσσονται στο πλευρό των κατοίκων οι οποίοι αντιδρούν στην «φύτευση» ανεμογεννητριών στο δάσος τους, ενώ παράλληλα καλούν τους δημοτικούς συμβούλους να συνταχθούν με την επιθυμία των κατοίκων.
Στην τοποθέτησή τους οι τρεις βουλευτές «υιοθετούν» την άποψη της Επιτροπής Αγώνα οτι το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει περισσότερα περιβαλλοντικά προβλήματα από όσα (ενδεχομένως) θα λύσει.
Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξάντλησαν όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που είχαν, εναποθέτουν την ελπίδα τους για τη μη δημιουργία αιολικού πάρκου στα Πιέρια, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης!
Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία φέρει τίτλο «Αξιοποίηση των ΑΠΕ για τη σωτηρία και όχι την καταστροφή του περιβάλλοντος») έχει ως εξής: Σε απάντηση της πρόσφατης Ανοιχτής επιστολής της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, που μας ζητά να τοποθετηθούμε δημόσια, με ένα “ξεκάθαρο ΝΑΙ, ή ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ” στην εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού πάρκου,
υπενθυμίζουμε ότι το έχουμε πράξει εδώ και καιρό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και οι τρείς μαζί, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που καταθέσαμε στη Βουλή, εξετάζοντας τις δυνατότητες ακύρωσης της άδειας η οποία εκδόθηκε το 2014 από την τότε Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο καθείς ξεχωριστά, με δημόσιες δηλώσεις μας, με τη συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα και με την έμπρακτη στήριξή μας στον δικαστικό της αγώνα.
Κι αυτό, όχι γιατί είμαστε εναντίον των επενδύσεων και μάλιστα επενδύσεων σε ανανεώσιμες, καθαρές πηγές ενέργειας, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτές δεν πρέπει να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έρχονται να λύσουν.
Γιατί πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση του αέρα για παραγωγή ενέργειας έχει προβλεφθεί για να σώσει το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί και όχι για να το καταστρέψει.
Χαιρετίζουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά την επιμονή της Επιτροπής Αγώνα και των κατοίκων της περιοχής και καλούμε κι εμείς τον Δήμαρχο Κατερίνης και τους Δημοτικούς Συμβούλους (από τους οποίους εξαρτάται πλέον η αποτροπή του έργου), να σεβαστούν την ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ Μηλιάς και τη δεδηλωμένη αντίδραση των κατοίκων και να μην προχωρήσουν στην παραχώρηση της δασικής έκτασης για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στα Πιέρια.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
Ελισσάβετ (Μπέττυ)Σκούφα, Χαρίλαος Τζαμακλής και Αστέριος Καστόρης»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ