Μενού Κλείσιμο

Βρετανός βουλευτής: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλά βιαστικά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας Βρετανός βουλευτής των Εργατικών ισχυρίζεται ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πουλά βιαστικά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγει πιθανές οικονομικές κυρώσεις.

Ο Κρις Μπράιαντ, βουλευτής των Εργατικών, τονίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά πολύ αργά στην επιβολή κυρώσεων σε όσους φέρονται να συνδέονται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι αυτός (ο Αμπράμοβιτς) φοβάται ότι θα του επιβληθούν κυρώσεις, γι’ αυτό θα πουλήσει ήδη το σπίτι του αύριο και θα πουλήσει και ένα άλλο διαμέρισμα. Το άγχος μου είναι ότι καθυστερούμε πολύ για αυτά τα πράγματα», είπες στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανακοινώνοντας ένα πακέτο μέτρων στον απόηχο της σύγκρουσης, το Foreign Office ανέφερε ότι «120 επιχειρήσεις και ολιγάρχες» θα πληγούν από νέους οικονομικούς περιορισμούς, ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί μόνο λίγα άτομα.

Ο Μπράιαντ χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό προνόμιο, το οποίο προστατεύει τους βουλευτές από νομικές διαδικασίες, για να υποδείξει ότι ο Αμπράμοβιτς λάμβανε μέτρα για να αποφύγει το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων. Ο 55χρονος είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας -και της Βρετανίας- και πιστεύεται ότι είναι κοντά στον Πούτιν.

Ο Ρώσος μεγιστάνας, υπό την ασφυκτική πίεση της βρετανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι παραχωρεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Chelsea Foundation» τη διαχείριση της Τσέλσι.

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς», ανέφερε ο Αμπράμοβιτς.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπός του είπε ότι «προσπαθούσε να βοηθήσει» στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας αφού «ήλθε σε επαφή από την ουκρανική πλευρά για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης».

Την επόμενη μέρα, αρκετοί δημοσιογράφοι έφτασαν έξω από την έπαυλη των 15 υπνοδωματίων του Αμπράμοβιτς στους κήπους των παλατιών του Κένσινγκτον στο δυτικό Λονδίνο, μετά τις φήμες ότι ένας πιθανός αγοραστής επρόκειτο να περιηγηθεί στο ακίνητο, το οποίο αγοράστηκε για 90 εκατομμύρια λίρες το 2009.

Δεν υπήρχαν εμφανείς ενδείξεις ότι πραγματοποιήθηκε μια τέτοια περιήγηση. Ένα μαύρο ταξί βγήκε έξω γύρω στις 12 μ.μ. και έφυγε ξανά πέντε λεπτά αργότερα χωρίς να βγει κανείς. Υπήρχε αρκετή δραστηριότητα στο σπίτι, με έναν εργάτη να λέει ότι οι διακοσμητές «έβαφαν ξανά όλους τους τοίχους στον κάτω όροφο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμπράμοβιτς ρωτήθηκε για τον ισχυρισμό ότι επιδιώκει να πουλήσει ορισμένα από τα ακίνητά του. Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διόρθωση την περασμένη εβδομάδα αφού είπε λανθασμένα στους βουλευτές ότι ο Αμπράμοβιτς υπόκειται ήδη σε κυρώσεις. Σε μια γραπτή δήλωση και μια σπάνια παραδοχή ενός λάθους από τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση είπε: «Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο στοχευμένων μέτρων».
Με πληροφορίες Guardian

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.