Μενού Κλείσιμο

Βρεφονηπιακός Σταθμός με «πράσινη αυλή»

Παιδιά «υιοθετούν» δέντρα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Βατάν

Η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, η υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίου δράσης και ευαισθητοποίησης, για τη βελτίωση του περιβάλλοντος συνιστούν παρεμβάσεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιούνται σε  σχολεία  και παιδικούς σταθμούς, από την αντιδημαρχία περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αύλειος χώρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΔΗΚΕΔΗΚ, στην περιοχή του ΒΑΤΑΝ πλημμύρισε από χαρούμενες φωνές παιδιών, που με κέφι και ενθουσιασμό, με την συνδρομή και καθοδήγηση εργαζομένων της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος και πρασίνου, συμμετείχαν χθες στη φύτευση δέντρων (Σφένδαμος), στην αυλή του σχολείου.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι χώροι εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας να έχουν “πράσινες” αυλές» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, συμπληρώνοντας πως ο δήμος διαχρονικά, επενδύει σε δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης πρωτίστως στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα δέντρα, τα οποία θα καταστήσουν όμορφο και ελκυστικό το περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού, «υιοθετήθηκαν» από τα παιδιά, τα οποία έλαβαν πληροφορίες για το είδος τους, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς τους. Στον επίλογο, τα παιδιά έστειλαν δυναμικά, το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας.

Παρόντες στη δράση ήταν: ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, οι εργαζόμενοι του Βρεφονηπιακού Σταθμού, εργαζόμενοι της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος και πρασίνου κ.α.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ