Μενού Κλείσιμο

“Voltάρει” και προωθεί την ηλεκτροκίνηση

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πενήντα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα αντικαταστήσουν συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα της, σκοπεύει να προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση «Voltάρω», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ηλεκτροκίνηση και στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Στην εκδήλωση, που έχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, εξερευνήσουν και ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφορά, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και σκάφη.
«Πήραμε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή τη δράση, για να γνωρίζουν οι πολίτες τα μέσα μεταφοράς, που θα είναι κυρίαρχα στο μέλλον. Θέλουμε να καταλάβουν όλοι την αξία των μέσων αυτών, που είναι φιλικά στον πολίτη και στο περιβάλλον, αλλά και χαμηλού κόστους. Το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προμηθευτούμε 50 ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας. Στο ίδιο πλαίσιο, αναλαμβάνουμε και σειρά άλλων δράσεων, όπως η δημιουργία σημείων ηλεκτρικής φόρτισης, ώστε οι χρήστες των συγκεκριμένων οχημάτων να μπορούν να τα φορτίσουν, με πολύ χαμηλό κόστος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρνει το μέλλον σήμερα. Στόχος μας είναι αυτή η δράση, που πραγματοποιήσαμε φέτος για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο το ‘Voltάρω’ να παρουσιάζει σύγχρονα και καινοτόμα μέσα μετακίνησης, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οικονομικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ