Μενού Κλείσιμο

Βοήθεια σε 4.538 συνδημότες μας!

Διανομή κρέατος και ειδών παντοπωλείου στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Η παροχή βοήθειας συνεχίζεται και μέχρι τη λήξη της διανομής, αναμένεται να έχουν λάβει τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, περισσότερες από 1.770 οικογένειες

Σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή κρέατος (μοσχάρι – χοιρινό) και ειδών παντοπωλείου (ζυμαρικά, φασόλια, φακές, ζάχαρη), στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι δήλωσαν την επιθυμία τους, να είναι και ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.

Όπως είναι γνωστό, από 01 Ιουλίου 2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η διανομή των ποσοτήτων, οι οποίες αναλογούν στις 1.775 (για το μήνα Οκτώβριο), δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούν σε 4538 συνολικά άτομα ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 και Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.
Τον συντονισμό και την επίβλεψη της διαδικασίας, έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση σημείωσε: «Ο Δήμος Κατερίνης, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, την αυξημένη ανεργία, καθώς και την οικονομική δυσπραγία, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διαβίωσης σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και γενικότερα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ανακούφισης των δημοτών μας».
Η διαδικασία διανομής διεξάγεται ομαλά, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παραλαμβάνουν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.
Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή θα παραλάβουν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ