Μενού Κλείσιμο

Βιωματικό εργαστήριο για… εκπαιδευτικούς

Η Δημιουργική γραφή στο Σχολείο

Στη Βιβλιοθήκη του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό  Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, που διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Βαΐα Αγγέλη και απευθυνόταν στους Φιλολόγους που διδάσκουν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τις τεχνικές της Δημιουργικής γραφής, καθώς  μία από τις καινοτομίες των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων είναι ότι στις βασικές δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει ο μαθητής είναι και η «εξοικείωσή του με συγγραφικές πρακτικές».

Την πρώτη ημέρα του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την κ. Αγγέλη για τεχνικές της Δημιουργικής γραφής, όπως το φανταστικό διώνυμο, το λίμερικ, το χαϊκού, καθώς και για τη Γραμματική της Φαντασίας, τη Μέθοδο Propp,

Τη δεύτερη ημέρα ασκήθηκαν με βιωματικό τρόπο στις τεχνικές αυτές με την πολύτιμη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ράνιας Μουστάκη. Η κ. Μουστάκη, με ζήλο και πραγματική αγάπη για αυτό που κάνει, έδειξε με παραδειγματικό τρόπο πώς κατάφερε να αξιοποιήσει τις τεχνικές αυτές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των μαθητών της, ώστε να δημιουργήσει μικρούς αναγνώστες και εντέλει μικρούς συγγραφείς!

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον Εργαστήριο, κατά το οποίο οι καθηγητές έγιναν για λίγο και οι ίδιοι …μαθητές, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον νέο και παιγνιώδη αυτόν τρόπο διδασκαλίας της Λογοτεχνίας-  και όχι μόνο, καθώς σίγουρα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα μαθήματα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ