Μενού Κλείσιμο

Βιαστές θα τιμωρούνται με χημικό ευνουχισμό στο Πακιστάν- Ισόβια ή εκτέλεση για ομαδικούς βιασμούς

Οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλούς βιασμούς θα είναι πλέον αντιμέτωποι μέχρι και με χημικό ευνουχισμό, με το νέο νομοσχέδιο κατά των βιασμών που υπερψήφισε το Πακιστάν χθες.

Η νομοθετική ρύθμιση που επιταχύνει τη διαδικασία καταδίκης και επιβάλλει πιο αυστηρές ποινές, έρχεται εν μέσω κατακραυγής στη χώρα για την πρόσφατη εκτίναξη των βιασμών γυναικών και παιδιών.

Η κυβέρνηση θα ιδρύσει τώρα ειδικά δικαστήρια σε όλη τη χώρα για να επισπεύσει την εκδίκαση υποθέσεων βιασμών και να εξασφαλίσει πως οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης θα τελεσιδικούν «τάχιστα, κατά προτίμηση εντός τεσσάρων μηνών».

Όσοι μάλιστα θα καταδικάζονται για ομαδικό βιασμό θα τιμωρούνται είτε με ισόβια είτε με εκτέλεση. 

Ο χημικός ευνουχισμός επιτυγχάνεται με την χρήση φαρμάκων που ρίχνουν την λίμπιντο και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι νόμιμη μορφή τιμωρίας σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Πολωνία, η Τσεχία αλλά και σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Η Διεθνής Αμνηστίας είχε χαρακτηρίσει την ποινή χημικού ευνουχισμού «βάναυση και απάνθρωπη», όταν είχε ανακοινωθεί το σχέδιο νόμου. «Οι αρχές θα έπρεπε να εστιάσουν στο κρίσιμο έργο των μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσει τις ρίζες τις σεξουαλικής βίας και να δώσουν στα θύματα την δικαιοσύνη που αξίζουν».

Στατιστικά, κάτω από το 3% των υποθέσεων βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης καταλήγουν σε καταδίκη στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης War Against Rape, με έδρα το Καράτσι, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 

Με πληροφορίες από CNN

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.