Μενού Κλείσιμο

Βέλγοι και Ολλανδοί γνωρίζουν τους Πιερικούς οίνους

«Οινική βιωματική περιήγηση» ξένων δημοσιογράφων σε Πιερία και Θεσσαλονίκη

 

Επιλεγμένα επισκέψιμα οινοποιία της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έξι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ολλανδία και το Βέλγιο. Η επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam-trip) στη διαδρομή του κρασιού των Θεών του Ολύμπου, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

 

Οι φιλοξενούμενοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οινοποιία της Πιερίας και να γευθούν τις μοναδικές οινικές γεύσεις που προσφέρει αυτή η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε γευσιγνωσία παραδοσιακών τοπικών συνταγών, επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Πιερίας, όπως το Αρχαίο Δίον και το Κάστρο του Πλαταμώνα, και περιηγήθηκαν στο Λιτόχωρο και στις παρυφές του μυθικού Ολύμπου. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκαν επιλεγμένα οινοποιία και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Οίνου.

«Προβάλλουμε την Κεντρική Μακεδονία με θεματικό τρόπο, παρουσιάζοντας σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού τον πλούτο των τουριστικών μας προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, τα πολύ αξιόλογα επισκέψιμα οινοποιία και τα κρασιά της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης προβλήθηκαν σε επαγγελματίες τουρισμού της Ολλανδίας και του Βελγίου, οι οποίοι ασχολούνται και στοχεύουν στην προβολή οινικών διαδρομών. Αυτές οι δράσεις δημιουργούν ένα περισσότερο πολυμορφικό τουριστικό προφίλ για την Κεντρική Μακεδονία και συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Στην Πιερία, την ξενάγηση ανέλαβε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Δημήτρης Ρουκάς, προκειμένου να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία, για την αξιοποίηση, προβολή και προώθηση του οινοτουρισμού, σε συνδυασμό με τις τοπικές γαστρονομικές προτάσεις, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Η αποστολή, επισκέφθηκε τις παρυφές του Ολύμπου, το Λιτόχωρο, καθώς και τα κυριότερα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, όπως το Αρχαίο Δίον και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με γνώμονα την προβολή του πολυθεματικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συμμετέχει σε ειδικές δράσεις, φιλοξενίας και ξενάγησης, ξένων αποστολών, για την καλύτερη υλοποίηση, του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της Π.Ε.Πιερίας. Ο οινοτουρισμός για την Πιερία, αποτελεί δυναμικό κλάδο του θεματικού τουρισμού και μπορεί να αποτελέσει πηγή έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, να συμβάλει στην επιµήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάδειξη –παράλληλα- και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως του γαστρονομικού, του περιπατητικού, του αγροτουρισμού, του φυσιολατρικού κ.ά..», δήλωσε,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.