Μενού Κλείσιμο

Βασικός εργοδότης το εμπόριο

Η ΕΣΕΕ τίμησε την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου

Τρία «προαπαιτούμενα» θέτουν οι έμποροι για την επιβίωση του Ελληνικού εμπορίου

Για ακόμα μία χρονιά, η ΕΣΕΕ τιμά την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου. Το ελληνικό εμπόριο εξακολουθεί να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας και ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες στην ελληνική αγορά εργασίας.

Για ακόμα μία χρονιά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση συνεχίζουν να ταλανίζουν τους Έλληνες μικρομεσαίους. Για μία ακόμα χρονιά το επίδικο της ανάκαμψης της οικονομίας είναι ο συλλογικός στόχος που δίνει ελπίδα σε εμπόρους και επιχειρηματίες.
Η ΕΣΕΕ, με αφορμή την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου, διατύπωσε εκ νέου τις τρεις σημαντικές πολιτειακές «οφειλές» προς τους μικρομεσαίους, τα τρία περυσινά «χρωστούμενα» της Κυβέρνησης, τα οποία επαναφέρει και φέτος στις συναντήσεις και επιμένει σε αυτά, γιατί τα θεωρεί ως τα τρία προαπαιτούμενα των ΜμΕ για την επιβίωσή μας.
Η πρώτη οφειλή αφορά τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά, ουσιαστικά, «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. Η δεύτερη οφειλή αφορά το αίτημά για την εφαρμογή τού πλαισίου τού νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού και συγκεκριμένα του άρθρου 15 του νόμου, ώστε ευθέως και με ελαστικά κριτήρια, να μπορούν οι έμποροι να ρυθμίσουν σε 120 δόσεις αποκλειστικά τις οφειλές στα πρώην ασφαλιστικά ταμεία και νυν στον ΕΦΚΑ που έχουν εκχωρηθεί στο ΚΕΑΟ και ανέρχονται σε τουλάχιστον 23,3 δις ευρώ. Η τρίτη εκκρεμότητα και ίσως η βασικότερη είναι ο περιορισμός της υπερβολικής φορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η ΕΣΕΕ ζητά η μείωση των φορολογικών συντελεστών να συνδυαστεί με την φορολογική και εργοδοτική συνέπεια.
Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου, η ΕΣΕΕ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, με θέμα το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν στοιχεία, προτάσεις και δράσεις, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου, από τους προσκεκλημένους, όπως ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Σταύρος Θωμαδάκης, η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και ΕΦΚ κα Ειρήνη Γιαλούρη και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.
Πιο συγκεκριμένα, η κα Γιαλούρη ανέλυσε τον ρόλο της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων στην διασφάλιση και αύξηση των δημοσίων εσόδων, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ασφάλεια των πολιτών. Επίσης, αναφέρθηκε και στις επιτυχίες της Διεύθυνσης όσον αφορά στον εντοπισμό παράνομων προϊόντων παρεμπορίου και λαθρεμπορίου. Ο κος Θωμαδάκης με την σειρά του τόνισε την ανάγκη για ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τους κινδύνους από την κατανάλωση προϊόντων που διακινούνται παράνομα, καθώς και την αποτελεσματική και επιτυχή επέμβαση του ΣΔΟΕ. Τέλος, ο κος Μαστρογιάννης ενημέρωσε για την λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου και διαβεβαίωσε για κάθε δυνατή προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ