Μενού Κλείσιμο

Βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για πολίτες

Από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης

Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για πολίτες, διάρκειας 12 ωρών, θα υλοποιήσει (για μια ακόμη φορά) το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Τμήμα θα αποτελείται έως 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν μπορούν να στείλουν σχετικό μήνυμα στο e-mail katerini@samarites.gr δηλώνοντας, ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας, έως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης πολιτών «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» διάρκειας 12ωρών (σε τρεις ημέρες), υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση στις ακόλουθες ενότητες:
-Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών
-Υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση
-Αιμορραγίες και τραύματα
-Μυοσκελετικές κακώσεις
-Επείγοντα περιστατικά
Στόχος του προγράμματος είναι να είναι να εκπαιδεύσει πολίτες, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του, ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.
Τέλος οι φορείς (οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λπ.) που εκπαιδεύουν το 80% του προσωπικού τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις.
Σάββατο 30/09/2017 κατά τις ώρες 17:00 – 21:00
Κυριακή 01/10/2017 κατά τις ώρες 17:00 – 21:00
Δευτέρα 02/10/2017 κατά τις ώρες 17:00 – 21:00
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ., επί της οδού Αγ. Παρασκευής 33 (δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής).
Για πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Τομέα. www.samarites.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ