Μενού Κλείσιμο

Βασικές αρχές πυροπροστασίας…

Το Πυροσβεστικό Σώμα Κατερίνης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Για θέματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης στο σπίτι, ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης.

Ο πυραγός Αριστείδης Γκιάτας και ο πυροσβέστης Δημήτρης Αρβανίτης, βρέθηκαν στο ΣΔΕ και παρείχαν στους εκπαιδευόμενους χρήσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο σπίτι, το σχολείο ή σε κάποιον άλλον χώρο.
Την ενδιαφέρουσα παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με πλήθος ερωτήσεων και απαντήσεων. Μέσα από το διάλογο ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι πώς μπορεί να εργαστεί ένα άτομο ως πυροσβέστης αλλά και πώς μπορεί να το κάνει εθελοντικά.
Ο εθελοντής πυροσβέστης είναι σχετικά νέος θεσμός του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο πυραγός Αρ. Γκιάτας μεταξύ των άλλων τόνισε ότι είναι σημαντική η εκπαίδευση, η πρόληψη και το σχέδιο δράσης. Επισήμανε επίσης πως ένας πυροσβεστήρας στην κατάλληλη θέση και με την σωστή χρήση μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή της περιουσίας μας και την απώλεια της ζωής των ανθρώπων της οικογένειας μας και του περίγυρου μας.
Είναι στην ευχέρεια μας να αξιοποιούμε την γνώση που αποκτιέται από την πείρα των πυροσβεστών μας, για να αναπτύσσουμε καλές πρακτικές και να αποφεύγουμε να επαναλαμβάνουμε λάθη και αστοχίες που στοιχίζουν τις ζωές των συνανθρώπων μας ή και το μόχθο μιας ζωής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ