Μενού Κλείσιμο

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Αντικειμενικές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για μια δημιουργική θητεία»

δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

«Θα αξιολογούμε με πνεύμα ανοιχτό, με εποικοδομητική κριτική και διάθεση τις όποιες προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής, πολύ περισσότερο μάλιστα την ώρα που χρειάζεται μια αναγκαία περίοδο χάριτος και προσαρμογής», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρώην δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του στο νέο δήμαρχο που ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Ο κ. Λαγδάρης ο συνδυασμός του οποίου διαθέτει τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Πύνδας-Κολινδρού, δεν παραλείπει να αναφερθεί στις προσπάθειες που κατέβαλε και ο ίδιος κατά τη θητεία του ως δήμαρχος για να ορθοποδήσει ο Δήμος της Βόρειας Πιερίας. Μάλιστα, σημειώνει οτι τη νέα δημοτική αρχή περιμένουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για διάφορα έργα.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Λαγδάρης αναφέρει: Την 31η Αυγούστου έκλεισε ένας αυτοδιοικητικός κύκλος, όπου με τη δική σας έγκριση και αποδοχή είχα για το διάστημα 2014-2019 τη μεγάλη ευθύνη να σας εκπροσωπώ ως Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού σε όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν τους δημότες και κατ’ επέκταση τον δήμο μας.

Με την ολοκλήρωση αυτής της θητείας αισθάνομαι υπερηφάνεια και ικανοποίηση, γιατί πιστεύω πως μαζί με τους συνεργάτες μου διαθέσαμε όλες τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής σας και να προαγάγουμε τις μικρές και μεγάλες υποθέσεις του δήμου μας. Γι΄ αυτό, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα πολλών συνδημοτών μας, όπως καταγράφηκαν άλλωστε αδιάψευστα με την επιλογή τους και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, θεωρώ πως ήταν μια δημιουργική τετραετία, που αφήνει έκτυπο το ίχνος μας με τα μικρά και μεγάλα έργα σε πολλούς τομείς, αλλά και τις κάθε είδους παρεμβάσεις που ανύψωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και εν τέλει αναμόρφωσαν τον δήμο μας.

Τη σκυτάλη στον Δήμο μας αναλαμβάνει ο νέος Δήμαρχος Ανέστης Μανώλας στον οποίο εύχομαι προσωπικά κάθε επιτυχία στο έργο του. Άλλωστε γι’ αυτό συνηγορούν εκτός των άλλων το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή έχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις είκοσι εκατομμυρίων για διάφορα έργα στον δήμο μας. Επομένως υπάρχουν αντικειμενικές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για μια δημιουργική θητεία. Τον καλωσορίζω και τον διαβεβαιώνω ότι η κοινή μας αγάπη για τον Δήμο μας μάς υποχρεώνει να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια για το καλό των συνδημοτών μας και πως θα είμαστε ανεπιφύλακτα αρωγοί σε κινήσεις και ενέργειες που αξιοποιούν ό,τι παραλαμβάνει και προάγει γενικότερα την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Πέρα από τις τυπικές ευχές ωστόσο δηλώνουμε ότι θα αξιολογούμε με πνεύμα ανοιχτό, με εποικοδομητική κριτική και διάθεση τις όποιες προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής, πολύ περισσότερο μάλιστα την ώρα που χρειάζεται μια αναγκαία περίοδο χάριτος και προσαρμογής.

Από την άλλη θα είμαστε καθημερινά και ουσιαστικά παρόντες για να συνδράμουμε όπου χρειαστεί το έργο της αλλά και για να ελέγχουμε πράξεις και παραλείψεις της νέας δημοτικής αρχής, η οποία έχει την τύχη να παραλαμβάνει έναν δήμο με σημαντική προίκα, αφού η απελθούσα διοίκηση κατάφερε στο διάστημα ευθύνης της να νοικοκυρέψει οικονομικά τον δήμο και να βγάλει από το βρόγχο του ένα σημαντικό χρέος, να διαμορφώσει ένα πλαίσιο λειτουργίας ποιοτικών και οργανωμένων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, κατόρθωσε να επιλύσει σημαντικά προβλήματα ζωτικής ανάγκης (ύδρευσης, άρδευσης…) σε διάφορα διαμερίσματα.

Τέλος, εξασφάλισε όπως προανέφερα πόρους σημαντικούς για έργα μείζονος σημασίας.

Μέσα στη δίνη της οικονομικής δυσπραγίας με σχέδιο, συστηματική δουλειά και υπευθυνότητα καταφέραμε πολλά. Γι’ αυτό και αισθάνομαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω από καρδιάς συνεργάτες, Δημοτικό Συμβούλιο και προσωπικό του Δήμου που συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο μας.

Σήμερα στην Ελλάδα που προσπαθεί να ανοιχτεί στο πεδίο της εποχής της μετα-κρίσης αφήνοντας πίσω μια επώδυνη περίοδο ευχόμαστε καλή αρχή στον νέο Δήμαρχο, και στους νέους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους με την προσδοκία ότι θα αφήσουν και αυτοί, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, ένα σημαντικό δημιουργικό έργο στον δήμο μας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ