Μενού Κλείσιμο

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 18

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

H  πλατφόρμα θα επιτρέπει τα ραντεβού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Σε ερώτηση για την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος τρίτη δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό. «Το θέμα είναι επιστημονικό», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπενθύμισε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση μπορεί να είναι είτε Johnson & Johnson είτε το εμβόλιο της Pfizer. Η συγκεκριμένη επαναληπτική δόση αφορά 375.000 άτομα.

Χωρίς ειδοποίηση με SMS για το ραντεβού

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αναμνηστική, τρίτη δόση δεν θα υπάρχει ειδοποίηση με SMS όταν συμπληρώνεται το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση ή το δίμηνο από τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

Οι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο και να κλείνουν το ραντεβού τους. Αν το κάνουν νωρίτερα, η πλατφόρμα δεν θα επιτρέπει την είσοδο και τον προγραμματισμό ραντεβού.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ