Μενού Κλείσιμο

Τριήμερο Αποκριάς: Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Θεσσαλονικείς – Ποιες είναι οι τιμές των πακέτων

Το τριήμερο της Αποκριάς περιμένουν ουκ ολίγοι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν οργανώσει ήδη τις εξορμήσεις τους σε κοντινούς προορισμούς της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό. Η κίνηση φέτος είναι ενθαρρυντική φέρνοντας έτσι χαμόγελα στους τουριστικούς πράκτορες που βλέπουν πως πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν για τρεις ή τέσσερις ημέρες για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

«Η κινητικότητα έχει τα χαρακτηριστικά του 2019. Αυτό που μας έχει σταματήσει λίγο αυτές τις μέρες είναι ο καιρός. Την πανδημία την έχουμε αφήσει πίσω μας», αναφέρει στο ThessToday.gr η αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – ΘράκηςΚαλλιόπη Ξυνοπούλου.

Οι προορισμοί που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για τις ημέρες της Αποκριάς είναι για αεροπορικές εκδρομές στην Ευρώπη (Παρίσι, Μάλτα, Ρώμη, Βενετία) αλλά και κοντινούς προορισμούς όπως τα Βαλκάνια (Οχρίδα, Βουλγαρία, Βελιγράδι, Βουκουρέστι) και η Κωνσταντινούπολη. Πρώτες στις προτιμήσεις εντός Ελλάδας έρχονται η Ξάνθη, η Πάτρα, η Καστοριά, τα Γιάννενα και η Πρέβεζα. Οι ηλικίες των ταξιδιωτών ξεκινούν από τα 20-25 και φτάνουν μέχρι τα 60 περίπου.

Στο 10% η αύξηση των τιμών στα πακέτα σε σύγκριση με το 2022

Οι τιμές ξεκινούν από 120 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 400 ευρώ για τρεις και τέσσερις ημέρες. Η κα. Ξυνοπούλου αναφέρει ότι συγκριτικά με τις τιμές του 2022, έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξης του 10%, πολύ χαμηλή όπως παρατηρεί, σε σχέση με τη γενικότερη αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σύμφωνα με την ίδια είναι ήδη προετοιμασμένοι και για την περίοδο του Πάσχα και κάποιοι «βιαστικοί» ταξιδιώτες κλείνουν από τώρα τα πακέτα τους. Ειδικότερα: «Εκτός από τις Απόκριες υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για το Πάσχα. Σιγά σιγά έχουμε αρχίσει να ανεβάζουμε τις πασχαλινές εκδρομές στις ιστοσελίδες μας. Έχουν βγει ήδη κάποιες προγραμματισμένες εκδρομές με προκρατήσεις θέσεων για το Πάσχα. Για αυτό και οι εκδρομείς θα βρουν πολύ καλά πακέτα και κοστολογικά και όσον αφορά τις παροχές. Είμαστε έτοιμοι για Πάσχα και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για καλοκαίρι». Για το Πάσχα οι hot προορισμοί είναι στην Ελλάδα, στη Ρόδο, στην Πάτμο, στα Χανιά, παράλληλα όμως κάποιοι επιλέγουν και το εξωτερικό.

«Δεν υπάρχει πλέον εποχικότητα στο ταξίδι» – Εκδρομές κάθε εβδομάδα

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης υπογραμμίζει ότι μετά από την πανδημία οι ταξιδιώτες φαίνεται να αλλάζουν προτιμήσεις και να εστιάζουν περισσότερο σε βιωματικές εξορμήσεις. Το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων κινεί και το ότι πολλοί Θεσσαλονικείς επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός εορταστικών περιόδων, όλες τις εποχές του χρόνου.

Όπως επισημαίνει στο ThessToday.gr η κα. Ξυνοπούλου: «Βλέπουμε με ιδιαίτερη χαρά τον κόσμο να θέλει να ταξιδέψει όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν υπάρχει πλέον εποχικότητα στο ταξίδι. Ταξιδεύουν συνέχεια και κάθε βδομάδα. Βλέπουμε και μια μεταβολή στις προτιμήσεις. Εκτός από τις εορταστικές περιόδους βλέπουμε ότι θέλουν να ταξιδέψουν κάθε βδομάδα και σε άλλες εποχές του χρόνου, σε πιο βιωματικά ταξίδια, σε άλλους προορισμούς. Θέλουν να έχει και κάτι διαφορετικό το ταξίδι τους. Μια διαφορετική εμπειρία, κάτι βιωματικό».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.