Μενού Κλείσιμο

Τουρκία: Κατάφεραν να διαχωρίσουν σιαμαία δίδυμα μετά από χειρουργείο 27 ωρών

Οι σιαμαίες δίδυμες, Ελίζαμπεθ και Μέρι μπορούν πλέον να ζουν μια ζωή όπως τα συνομήλικά τους μωρά καθώς υποβλήθηκαν σε επιτυχή επέμβαση διαχωρισμού σε νοσοκομείο της Τουρκίας.

Οι μικρούλες από το Καμερούν είχαν γεννηθεί ενωμένες στα ισχία και, σύμφωνα με τους γονείς τους, λόγω της κατάστασης υπέφεραν σωματικά και ψυχολογικά.

Οι μικρούλες γεννήθηκαν ενωμένες στο γοφό, κάτι που δυσκόλευε τη ζωή τους – Πηγή φωτογραφίας: Getty Images

Μετά από μια επτάμηνη διεπιστημονική προετοιμασία και μια επέμβαση 27 ωρών με τη συμμετοχή πλήθους γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, τα μωρά διαχωρίστηκαν επιτυχώς το ένα από το άλλο, στο νοσοκομείο Acibadem Altunizade της Κωνσταντινούπολης.

«Ο διαχωρισμός του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης ήταν πρόβλημα στην 8,5 ωρών πρώτο μέρος της επέμβασης. Γιατί; Διότι περιλάμβανε τέσσερις σημαντικές λειτουργίες: Την κίνηση των ποδιών, τον έλεγχο του ουροποιητικού συστήματος, τον έλεγχο της αφόδευσης και την αποτροπή προβλημάτων στη μελλοντική σεξουαλική ζωή τους» σημείωσε μετά την επιτυχή επέμβαση ο νευροχειρουργός δρ Μεμέτ Οζέκ, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα.

Τα παιδιά, πέρα από τον σωματικό πόνο, δεν μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα ενώ σπάρασσαν όταν τα θήλαζε η μαμά τους.

Παρόλα αυτά, η Άνν Καρολάιν κατάφερε να τα θηλάσει για έναν ολόκληρο χρόνο, λέγοντας πως, κόντρα στη δυσχέρια, η οικογένεια ποτέ δεν έχασε την ελπίδα της.

πηγή

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ