Μενού Κλείσιμο

Τουρισμός – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και εργαζόμενους στον τουρισμό

Κάθε μέρα που περνάει η χώρα μας πλησιάζει όλο και περισσότερο στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Η επόμενη μέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας όπως ο τουρισμός, παραμένει ανενεργός και πολύ δύσκολα θα επιστρέψει μέσα στην κανονικότητα εντός του 2020.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον τουρισμό στη χώρα μας, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για να στηριχθούν όχι μόνο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, η κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι μία στις δύο τουριστικές επιχειρήσεις σχεδιάζει να μην ανοίξει καθόλου το καλοκαίρι.

Αυτό την ωθεί, μέσα στον Μάιο στην εκπόνηση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου για τον κλάδο με «στοχευμένες παρεμβάσεις». Σύμφωνα με αυτό:

Οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο σχέδιο αναφέρουν πως

-θα γίνει άρση του απαιτούμενου προσωπικού, προκειμένου να ανοίξει μία εποχική ξενοδοχειακή μονάδα. Οι ξενοδόχοι δηλαδή θα μπορούν να προσλάβουν όσο προσωπικό θέλουν και να τους απασχολούν ακόμη και με εκ περιτροπής απασχόληση

-Θα επιδοτηθούν ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν θα προσληφθούν

-Θα γίνουν αναδιαρθρώσεις δανείων ξενοδοχείων

-Θα υπάρξει χρηματοδότηση κεφαλαίων κίνησης με χρηματοδότηση του Δημοσίου

-Μείωση του ΦΠΑ για τις διανυκτερεύσεις από το 13% στο 6%.

Τα μέτρα στήριξης, αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και μόλις γίνει σαφές το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ