Μενού Κλείσιμο

Τουρισμός: Πάνω από 450 δις οι απώλειες σε όλο τον κόσμο

Σε 460 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά, μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, την απώλεια εσόδων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, για τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο η οποία οφείλεται στην μείωση των τουριστών λόγω… Covid

Αιτία θεωρείται η μείωση των διεθνών τουριστών κατά 65%, λόγω του κλεισίματος των συνόρων που επιβλήθηκε λόγω πανδημίας και των διαφόρων άλλων περιορισμών στα ταξίδια, ανέφερε στην ανακοίνωσή του αυτός ο Οργανισμός του ΟΗΕ που εδρεύει στη Μαδρίτη.

Η πτώση της δραστηριότητας, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε απώλειες «πενταπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες που καταγράφηκαν κατά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009», συνεχίζει.

Ο Ζουράμπ Πολολικασβίλι, ο γενικός γραμματέας του OMT, υπενθύμισε ότι από τον τομέα αυτό εξαρτώνται εκατομμύρια άνθρωποι.Σύμφωνα με τον ΟΜΤ, με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου, εκτιμάται ότι «η μείωση της ζήτησης θα πλησιάσει το 70%» για το σύνολο του έτους, δεδομένου ότι ορισμένες περιοχές του κόσμου, όπως η Ευρώπη, παρουσιάζουν και πάλι αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 με αποτέλεσμα να επιβάλλονται ξανά περιορισμοί για τους ταξιδιώτες.

«Η επιστροφή στα επίπεδα του 2019 σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών θα χρειαστεί 2 με 4 χρόνια», πρόσθεσε ο Οργανισμός.

Το 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός κατέγραψε αύξηση 4% στις αφίξεις. Η Γαλλία ήταν ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός και ακολούθησαν η Ισπανία και οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΑ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ