Μενού Κλείσιμο

«Τολμάμε με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής»

Ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κατερίνη

Όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε από την Κατερίνη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα της πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η κ. Γεννηματά μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, εξαπολύοντας βέλη κατά του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας. Και στις δύο περιπτώσεις η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχείρισε να κάνει απολύτως διακριτές τις διαφορές του νέου φορέα, που όπως είπε «με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής», θα ανοίξει νέους δρόμους.

Στην ομιλία της υποψήφιας προέδρου της Κεντροαριστεράς, παρόντα ήταν παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ η γενική εντύπωση που επικρατεί, είναι οτι αυτή τη στιγμή το Κόμμα βρίσκεται σε φάση ουσιαστικής επανασυσπείρωσης. Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα ήταν και παραμένει, η επιτυχία του εγχειρήματος για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα εκφράσει την Κεντροαριστερά και θα επανακτήσει το ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

«Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε εμάς γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Τολμάμε και κάνουμε και πάλι μεγάλη την Κεντροαριστερά. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα. Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής. Ανοίγουμε νέους δρόμους», είπε η κ. Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. «Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα» υποστήριξε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας οτι ο ένας στους τρεις Έλληνες, δηλ. 3,8 εκατομμύρια  πολίτες, ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «ευθεία προσβολή» στις θυσίες του Ελληνικού λαού και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να λέει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι «είναι τυχεροί οι Έλληνες που δεν τρώνε από τα σκουπίδια.»

Στο στόχαστρο της κριτικής από την κ. Γεννηματά μπήκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σχολιάζοντας τις προτάσεις που πρόσφατα κατέθεσε για την ανάπτυξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και πάλι έλειπε η λέξη άνθρωπος», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Και πάλι δεν ειπώθηκε τίποτα που να αφορά τους πολλούς. Τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα νοικοκυριά. Και πάλι δεν απαντήθηκε το ερώτημα του πως θα κατανεμηθεί το όφελος της ανάπτυξης, το αν θα μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες.
Ψιλά γράμματα για την Νέα Δημοκρατία, που μας πείθει κάθε μέρα ότι ακολουθεί πιστά το δρόμο της δεξιάς, την πολιτική των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, την πολιτική που είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος.»

Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά, υποστήριξε οτι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και «γι’ αυτό χρειάζεται να ξαναγίνει η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πρωταγωνιστής», αφού είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει «το σχέδιο Ελλάδα», την Εθνική Γραμμή για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία της, δεν άφησε ασχολίαστο και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως πήρε ανέξοδα καλά λόγια και υπέγραψε γραμμάτια ύψους 2,4 δις. «Με τους ύμνους στον κ. Τραμπ ξεπέρασε και τον εαυτό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ο κ. Τραμπ «για το καλό» καταργεί το Obamacare και αποσύρεται από τη συμφωνία για το κλίμα. Αλλά τι άλλο θα ακούσουμε όταν στα αυτιά του κ. Τσιπρα ήχησαν ως «μουσική οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ». Μουσική τα μέτρα που ψηφίσανε κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ για την περικοπή των συντάξεων και το αφορολόγητο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ «με όρους αξιοπρέπειας για τον ελληνικό λαό, όπως έπραξε  η παράταξη μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας και «στην αναγκαστική προσγείωση του κ. Τσίπρα» με την ΕΛΣΤΑΤ να διαπιστώνει ύφεση στα δυο χρόνια, όπου χάθηκε εισόδημα 19,2 δις, ενώ «τα νούμερα για την πορεία του προϋπολογισμού που δεν βγαίνουν.»

Η κ. Γεννηματά τόνισε οτι πλέον οι φόροι δεν πληρώνονται, αφού εξαντλήθηκαν οι έλληνες. Περικόπτονται οι δαπάνες κατά 1,5 δις για την υγεία, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλες. «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναρρωτήθηκε «τί άλλο θα κάνει ο κ. Τσίπρας για να πιάσει το δυσβάστακτο 3,5% του ΑΕΠ (για το 2018)

Πόσους φόρους ακόμη θα ψηφίσει; Πόσα Νοσοκομεία θα αφήσει να καταρρεύσουν; Πόσα οικογενειακά επιδόματα θα περικόψει; Πόσες συντάξεις θα μειώσει;»

Τόνισε δε, οτι μόνη λύση στο αδιέξοδο είναι η Ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η αύξηση του ΑΕΠ και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, «αλλιώς θα μοιράζουμε τη φτώχια, φτωχοποιημένων ελλήνων όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ