Μενού Κλείσιμο

Το «βλέπει» θετικά

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις «μειονεκτικές» περιοχές της Πιερίας

Μπεττυ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης, κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον υπουργό για ένταξη επιπλέον περιοχών της Πιερίας στον «χάρτη των μειονεκτικών περιοχών».

Με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκαν την Τρίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης. Κύριο θέμα συζήτησης των βουλευτών Πιερίας με τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη και την Υφυπουργό Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι προοπτικές ένταξης επιπλέον περιοχών της Πιερίας στον «χάρτη» των μειονεκτικών περιοχών

Η κ. Σκούφα και ο κ. Καστόρης, κατέθεσαν πρόταση για τον νέο χάρτη περιοχών της Πιερίας με φυσικούς περιορισμούς με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 1305/2013.

Η πρόταση συντάχθηκε μετά από επαφές και συναντήσεις του βουλευτή Στέργιου Καστόρη με αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς της Πιερίας.

Με την νέα πρόταση, οι δύο βουλευτές, ζητούν την ένταξη στο νέο χάρτη (εκτός από τα 13 χωριά που παραμένουν ως ορεινές περιοχές) ακόμη 16 χωριών τα οποία φαίνεται να πληρούν τα κριτήρια, που ορίζει ο νέος νόμος.

«Ο Υπουργός, θα  εξετάσει πολύ θετικά το αίτημα της ένταξης και των νέων περιοχών», ήταν η απάντηση που φέρεται να έδωσε ο κ. Αραχωβίτης, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Για να προχωρήσει η ένταξη των επιπλέον περιοχών, συμφωνήθηκε να ζητηθεί η συνδρομή και της ΔΑΟΚ με επικαιροποιημένα στοιχεία ώστε να τεκμηριωθεί και με επιστημονικά δεδομένα η νέα πρόταση.

Η συνάντηση, ήταν ευκαιρία για συζήτηση και για άλλα θέματα που απασχολούν την αγροτική παραγωγή της Πιερίας, όπως η αναμενόμενη Υπουργική απόφαση για το ακτινίδιο, η εκκαθάριση της ΕΑΣ Πιερίας και η δημιουργία κέντρου ακτινιδίου στον Νομό.

Ακόμη τέθηκε αναλυτικά στον Υπουργό και το θέμα των καταστροφών που προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και της αναγκαιότητας αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, ο Υπουργός ανέφερε πως «είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά και πολύ σύντομα θα υπάρξει αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ»

Στην συνάντηση των δύο βουλευτών με την Υφυπουργό κ.Ολυμπία Τελιγιορίδου τέθηκαν επι τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τους ελέγχους και την τιμή του αιγοπρόβειου αλλά και βόειου γάλακτος.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται «και θα υπογραφεί πολύ σύντομα» νέα Υπουργική απόφαση που «θα βάλει σε μία σειρά όλο το θέμα της διακίνησης του γάλακτος.»

«Οι βουλευτές (του ΣΥΡΙΖΑ) θα συνεχίζουν να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα τους πολίτες του Νομού για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στα θέματα που τέθηκαν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ