Μενού Κλείσιμο

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» βάλλει κατά του Εργατικού Κέντρου

Καταγγελία και… πικετοφορία

Για «βαρέλι εργατοπατερισμού», που δεν έχει πάτο, κάνει λόγο το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία», αντιδρώντας στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου να κλείσει για τρεις μέρες τα γραφεία του, ημέρες κατά τις οποίες είχε ορίσει Γενική Συνέλευση το Συνδικάτο στον συγκεκριμένο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κατά το συγκεκριμένο τριήμερο (24 με 26 Φλεβάρη) είναι η προετοιμασία και η διεξαγωγή του Συνεδρίου της (πολύπαθης) ΓΣΕΕ η οποία αν δεν προκύψει κάποιο «μεγάλο θέμα» θα εκλέξει νέα διοίκηση.
Η «Πρωτοπορία» στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «απαξιωμένη από τους εργαζόμενους της Πιερίας, Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ)», η οποία έδωσε για μια ακόμη φορά δείγματα γραφής για το ρόλο της και τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί. «Αυτό το επικίνδυνο για τους εργαζόμενους παρακλάδι της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που εκλέχτηκε μέσα στα υπόγεια δημοτικά πάρκινγκ με μπράβους και ΜΑΤ να τους προστατεύουν από τους εργαζόμενους, αυτή τη φορά έσπασε το φράγμα της ευρηματικότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο «αφού λοιπόν το ΔΣ (του ΕΚΚ) επιδόθηκε σε μπαράζ μηνύσεων ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, συνταξιούχους, αφού με μαφιόζικες μεθόδους προσπάθησε να εμποδίσει την οργάνωση της πάλης εργαζόμενων και συνταξιούχων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κόλαφο της ΝΔ, αφού άλλαξε κλειδαριές νύχτα στα γραφεία του ΕΚΚ και, πέταξε έξω από τη Γενική Συνέλευση του ΕΚΚ εργαζόμενους με το επιχείρημα ότι δεν τους αφορά η συζήτηση που θα διεξαγόταν(!), τώρα προκειμένου να πάρει παράσημο από την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες της περιοχής, το τερμάτισε. Η Διοίκηση του ΕΚΚ κλειδώνει το κτίριο τις τρεις μέρες όπου ήταν προσδιορισμένη η πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΣΙΥΝΠ. Είναι τουλάχιστον γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια βρώμικα κόλπα θα μας εμποδίσουν.»
Η «Πρωτοπορία» σημειώνει πως το Εργατικό Κέντρο ανήκει στα Σωματεία και στους εργαζόμενους. «Δεν είναι τσιφλίκι της διοίκησης και των συμβούλων της για να τρώνε, να κοιμούνται, να κλειδώνουν και να φεύγουν όποτε τους καπνίσει» και πως δεν θα επιτρέψουν τα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΚ, να συνεχιστεί άλλο αυτός ο κατήφορος. «Να μη δείξουν ανοχή σ’ αυτούς τους εργατοπατέρες που μόνη τους έγνοια είναι πως θα τηρηθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να περνάνε ανεμπόδιστα τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η «Πρωτοπορία, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα Σωματεία, «κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνουν το βήμα, να προσπεράσουν τις σειρήνες του εργατοπατερισμού και να συμμετέχουν στην πικετοφορία που διοργανώνει το ΣΙΥΝΠ μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού ενάντια στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση. Στις 27 Φλεβάρη (6 το απόγευμα στο Συντριβάνι) οι εργαζόμενοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δίνουμε απάντηση τόσο στη σημερινή κυβέρνηση που σε συνέχεια των προηγούμενων, εδώ και 30 χρόνια,σχεσεδεε με μια σειρά νόμους ξήλωναν τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης, και τώρα με το νόμο Βρούτση ο οποίος θωρακίζει και ενισχύει το νόμο Κατρούγκαλου, καθιερώνεται το σύστημα των τριών πυλώνων στην Ασφάλιση (σύστημα Πινοσέτ).»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.