Μενού Κλείσιμο

To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στον… Όλυμπο

23 και 24 Απριλίου στην Πιερία

Στην Πιερία θα διοργανωθεί τον Απρίλιο, το Σχολείο Τουρισμού OnTour Ολύμπου με βασικό σκοπό την ανάδειξη των αξιών των τοπικών κοινωνιών και της φιλοξενίας.Το «Σχολείο», θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Village, της Παραλίας και θα διεξαχθεί 23 και 24 Απριλίου.

Πρόκειταια για μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), μέσω του εκπαιδευτικού του πυλώνα, SETE Training και του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας». Στόχος του είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντας τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές, αλλά και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour Ολύμπου, επιδιώκει μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας.

Τις δύο ημέρες του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα. Τις θεματικές ενότητες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως 100 συμμετέχοντες, οι οποίοι, θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Την διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού Ολύμπου, έχουν αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας μέσω των τοπικών εκπροσώπων, κυρίας Ευαγγελίας Ξυπτερά, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και του κυρίου Ηρακλή Τσιτλακίδη, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Να σημειωθεί οτι οι αιτήσεις του Σχολείου Τουρισμού Ολύμπου είναι ανοιχτές για χορηγούς, εθελοντές και συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, το Σχολείο Τουρισμού OnTour ευελπιστεί στο να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και άτομα, να προσελκύσει δυναμικούς ομιλητές του κλάδου που έχουν να προσφέρουν νέες ιδέες και επικαιροποιημένες γνώσεις και να δώσει κίνητρο και γνώση σε όσους ασχολούνται άμεσά ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο της χώρας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του.

Πως διοργανώνεται ένα Σχολείο Τουρισμού OnTour;

 To Σχολείο Τουρισμού OnTour που υλοποιείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατόπιν έγκρισης αιτήματος από εκπρόσωπο της περιοχής (στην προκειμένη περίπτωση, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας). Ο εκπρόσωπος αυτός ονομάζεται Local Ambassador και είναι ο επίσημος Project Manager για το συγκεκριμένο Σχολείο Τουρισμού OnTour. Η εκδήλωση έχει προκαθορισμένες ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές, ενώ η διάρκεια, καθώς και η θεματολογία της, θα διαφέρουν ανάλογα με την επανάληψη της διοργάνωσης στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι όροι και προϋποθέσεις διοργάνωσης Σχολείου Τουρισμού OnTour, θα υπογράφονται σε ένα Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Understanding- Μ.Ο.U.) ανάμεσα στον Local Ambassador και την ομάδα συνδιοργάνωσης (ΙΝΣΕΤΕ και Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας).

Οι εκδηλώσεις διεξάγονται αποκλειστικά με εποπτεία, καθοδήγηση, έλεγχο και επιμέλεια της ομάδας συνδιοργάνωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ