Μενού Κλείσιμο

Το Σχολείο μεγαλώνει!

Σε εξέλιξη οι εργασίες ανέγερσης ισόγειου κτιρίου στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου οι επιπλέον αίθουσες, θα δοθούν σε χρήση, έως το τέλος του ‘18

Στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τη μαθητική κοινότητα εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που είναι σε εξέλιξη, για την κατασκευή του έργου «Ανέγερση ισογείου κτιρίου: Έξι αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού.»

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο, ήδη έχουν ολοκληρωθεί ο σκελετός του κτιρίου, η τοιχοποιία στο εξωτερικό τμήμα, ενώ έχουν προγραμματισθεί και ακολουθούν με ταχείς ρυθμούς, η κατασκευή τοιχοποιίας στο εσωτερικό του κτιρίου, τα επιχρίσματα και οι ηλεκτρολογικές εργασίες.

«Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Προς την κατεύθυνση αυτή και σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά και υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα, το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή» τονίζει σε σχετική του δήλωσή, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Σε χρήση έως το τέλος του έτους

«Το μεγάλο αυτό έργο σχολικής στέγης για τον Δήμο Κατερίνης και ειδικότερα για την τοπική κοινωνία του Κορινού, υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, αναμένεται να δοθεί προς χρήση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ θα επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα της περιοχής» τονίζει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Οι παρεμβάσεις

Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ