Μενού Κλείσιμο

Το Πρωτοδικείο Κατερίνης εξοπλίζεται – Για άμεση ανταπόκριση του Υπουργού κάνει λόγο η Άννα Μάνη

«Για ακόμα μία φορά ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για την παροχή του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού», δήλωσε η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, κατά την επίσκεψή της στο Πρωτοδικείο Κατερίνης.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής Πιερίας, είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, που το Πρωτοδικείο μας εξοπλίζεται με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, όπως επιτάσσει η εποχή. Πριν από ένα περίπου χρόνο είχε ενισχυθεί  με 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 5 εκτυπωτές και ένα πολυμηχάνημα, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη.

Χάρη στα νέα μέσα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αποστέλλονται ψηφιακά τόσο οι δικαστικές αποφάσεις στα e-mail  των δικηγόρων των διαδίκων, όπως άλλωστε και τα πιστοποιητικά του δικαστηρίου, είτε τα ζητούν οι πολίτες απευθείας, είτε μέσω των ΚΕΠ.

Η κ. Μάνη έκανε λόγο για «μία πραγματικά σπουδαία εξέλιξη» που διευκολύνει το έργο των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων και κυρίως αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Η βουλευτής Πιερίας, πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης, όπου είχε συνάντηση με την Προϊσταμένη, κα. Μ. Μαρκάκη.

Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, συζήτησαν για τα ζητήματα του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογίου Κατερίνης, καθώς και για το σχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που περιλαμβάνει νέες  ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα που θα δίνεται στους δικηγόρους για απομακρυσμένη πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα στοιχεία του Κτηματολογίου.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ