Μενού Κλείσιμο

Το πρώτο περιστατικό φωτιάς στον Όλυμπο και πώς εντοπίστηκε από εθελόντρια του «Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος»

Εθελόντρια της δράσης «Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ήταν αυτή που ανάφερε το πρώτο για φέτος, επικίνδυνο συμβάν στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, μόλις στη δεύτερη ημέρα από την έναρξη της φετινής δράσης, ανέφερε το πρώτο περιστατικό φωτιάς στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

Η εθελόντρια Όλγα Θωμαΐδου, αμέσως μετά την ανάληψη της απογευματινής της βάρδιας, χρειάστηκε να κάνει το πρώτο τηλεφώνημα αναφέροντας σοβαρό περιστατικό φωτιάς στην περιοχή Τοπόλιανη Λιτοχώρου, σε αρκετά μεγάλο ύψος, κοντά σε δασική περιοχή. Ευτυχώς, παρά τον δυνατό άνεμο που έπνεε όλο το απόγευμα,  η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιτόχωρου είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί εγκαίρως η φωτιά χωρίς να κινδυνέψει το δάσος.

Με αφορμή το περιστατικό, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, καλεί τους πολίτες εθελοντικά να προσφέρουν μια μέρα από το καλοκαίρι τους, συμβάλλοντας στην προστασία του μνημείου που λέγεται Όλυμπος. «Ας μην περιμένουμε να συμβεί πρώτα κάτι το τραγικό για να σπεύσουμε μετά, και κατόπιν εορτής, να λάβουμε μέτρα για την προστασία του δασικού μας πλούτου. Ας δράσουμε τώρα καλύπτοντας ένα από τα κενά του παρατηρητηρίου της Πλάκας Λιτοχώρου, γιατί η χθεσινή πυρκαγιά είναι μόνο μία από τις περίπου 20 με 25 τις οποίες αναφέρουν οι εθελόντριες και εθελοντές κάθε χρόνο στην Πυροσβεστική υπηρεσία του νομού μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, στο κάλεσμά της (Όσοι επιθυμείτε να συμβάλλεται στην προστασία του Ολύμπου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ)

 Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ