Μενού Κλείσιμο

Το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα προσγειώνονται κάθετα

Η εποχή των ιπτάμενων αυτοκινήτων είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε και με τις δυνατότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, τα οχήματα αυτά θα πρέπει να βρίσκουν κάπου χώρο να παρκάρουν.

Χρηματοδοτούμενη από την βρετανική κυβέρνηση, η Urban-Air Port ανοίγει το πρωτότυπο αεροδρόμιο Air–One, που σηματοδοτεί την δειλή έναρξη μιας νέας εποχής μετακινήσεων και μεταφορών, για τους μελλοντικούς επιβάτες ιπτάμενων ταξί, αυτόνομα drone παραδόσεων και «επουράνια» έκτακτη βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών.

Το αεροδρόμιο θα δοκιμαστεί στο Κόβεντρι για περίπου έναν μήνα. Στη συνέχεια η δομή θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές, για περαιτέρω πιλοτικές δοκιμές.

 

Το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα προσγειώνονται κάθεταFacebook Twitter

Ο πρώτος στο είδος του κόμβος θα χρησιμεύσει ως υπόδειγμα για περισσότερα από 200 «vertiports» που σχεδιάζονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Μεσογείου, του Λονδίνου, του Λος Άντζελες, της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σε δήλωση του, ο ιδρυτής της Urban Air-Port, Ricky Sandhu, λέει πως το άνοιγμα του αεροδρομίου Air – One αποτελεί ένα ισχυρό όπλο, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής μεταφορών, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση και με θετικές συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.