Μενού Κλείσιμο

Το προσωρινό λουκέτο να μην γίνει μόνιμο – Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης σε Χρ. Σταϊκούρα και Αδ. Γεωργιάδη

Μέτρα στήριξης, που θα περιλαμβάνουν όλες τις επιχειρήσεις που έχουν βάλει κλείσει με κρατική εντολή (και όχι μόνο για εκείνες που παρουσιάζουν μείωση του τζίρου τους) ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης.

Όπως υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, όλα τα μέτρα στήριξης, θα πρέπει να ισχύουν για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή του κράτους, χωρίς προϋποθέσεις, ώστε το «προσωρινό λουκέτο για αυτές, να μη γίνει μόνιμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει :

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μια αδικία που τελείται σε βάρος ορισμένων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας μας που έχουν κλείσει με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει με κρατική εντολή θα πρέπει να εντάσσονται σε όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αναστολή πληρωμών των επιταγών τους αλλά και γενικότερα όλα τα μέτρα που ισχύουν για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να είναι μοναδικό κριτήριο η πτώση τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά εφόσον η επιχείρηση είναι πληττόμενη, πρέπει να εντάσσεται σε όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί. Δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς οι επιχειρήσεις αυτές απειλούνται με οριστικό κλείσιμο αφού δε δικαιούνται καμία στήριξη για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Επειδή οι προτάσεις μας αφορούν πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε επί του θέματος αυτού και συμπεριληφθούν όλες οι πληττόμενες εμπορικές επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης. Το προσωρινό λουκέτο που έχουν βάλει οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας λόγω της πανδημίας, ας μη γίνει οριστικό οδηγώντας τους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους στην απόγνωση. Δώστε τους την ελπίδα να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και να έχουν ίσες ευκαιρίες στον αγώνα επιβίωσής τους.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ