Μενού Κλείσιμο

Το «Πάρκο του ‘40» αναβαθμίζεται

Αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση

Με 15.000 ευρώ χρηματοδοτεί από ιδίους πόρους η Περιφέρεια την αναβάθμιση του αμφιθεάτρου στο Πάρκο του ’40 στη Μεθώνη

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων αμφιθεάτρου στο Πάρκο ’40 στην Τ.Κ. Μεθώνης, Δήμου Πύνδας-Κολινδρού».

Τη σύμβαση υπέγραψαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 15.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Σκοπός της συγκεκριμένης σύμβασης είναι η συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού ο οποίος έχει την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου -για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο αμφιθέατρο στο «Πάρκο του ’40» στην Τοπική Κοινότητα Μεθώνης.

Με την υλοποίηση του έργου, θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής «ταυτότητας» της περιοχής και την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Από την πλευρά του ο Δήμος αναλαμβάνει- μεταξύ άλλων- την ωρίμανση του έργου (σύνταξη / θεώρηση μελετών και λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων), την εκτέλεση του έργου/αντικειμένου της σύμβασης και τη διασφάλιση της λειτουργίας και συντήρησης του έργου μετά την ολοκλήρωσή του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει το έργο της μέσα από παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής, της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ