Μενού Κλείσιμο

Το «παλεύουν» για τους καπνοπαραγωγούς

Ενισχύσεις de minimis σε ροδακινοπαραγωγούς (και) της Πιερίας

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Αστέριο Καστόρη.

Επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. ευρώ, το οποίο δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 «μετά από επίμονες προσπάθειες» της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους.
Οι βουλευτές του Νομού Πιερίας έθεσαν και το θέμα των αποζημιώσεων από το de minimis των καπνοπαραγωγών του Νομού ώστε να γίνει δυνατή η ένταξη και του καπνού Κατερίνης από τον νέο χρόνο, αφού φυσικά ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής ζημιών και βγούνε τα σχετικά πορίσματα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ