Μενού Κλείσιμο

Το όνομα είναι η ψυχή μας!

Κάλεσμα του Μητροπολίτη στο συλλαλητήριο της Τετάρτης για τη Μακεδονία

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τετάρτης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, απευθύνει προς όλους τους Πιεριείς ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, υπενθυμίζοντας πως το «όνομα είναι η ψυχή μας»

Ο κ.κ. Γεώργιος επαναλαμβάνει τις θέσεις που είχε διατυπώσει και πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας σαφές ότι «δεν δεχόμαστε καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο “Μακεδονία”».

Όπως έγινε γνωστό από το Σάββατο κι όλας, η τοπική Εκκλησία συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, μαζί με το Δήμο της πόλης.

Στο μήνυμα-κάλεσμα του, ο Μητροπολίτης αναφέρει τα εξής: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εγρήγορση και χωρίς εφησυχασμό.

Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.

Έτσι, λοιπόν διακηρύσσουμε καί πάλι:

-Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

-Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας.

-Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.

-Δεν το διαπραγματευόμαστε.

-Δεν το εκχωρούμε σε κανένα.

Η Ιερά Μητρόπολή μας θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα στην Κατερίνη.

Συμμετέχουμε για να διακηρύξουμε την αυτονόητη αλήθεια ότι Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!», καταλήγει ο Κίτρους Γεώργιος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ