Μενού Κλείσιμο

To Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στη Βουλγαρία

Πρεσβευτές της Ελληνικής μουσικής παράδοσης

 

Στην τέταρτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ229, με τίτλο “Following the waves of music around Europe” που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο “Otets Paisi” στην πόλη Βράτσα της Βουλγαρίας, συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

 

H Βράτσα είναι μια πόλη 60.000 κατοίκων χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Βράτσα, 112 χιλιόμετρα βοριοδυτικά της Σόφιας  και πολύ κοντά στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό πάρκο Βρατσάνσκι Μπάλκαν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης παρουσίασαν ένα βίντεο που προετοίμασαν για την επίδραση που έχει η μουσική στην καθημερινή τους ζωή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus+ παρακολούθησαν μια παρουσίαση παραδοσιακών βουλγάρικων οργάνων από τους καθηγητές του σχολείου υποδοχής. Επίσης, συμμετείχαν σε σεμινάριο εκμάθησης βουλγάρικων παραδοσιακών χορών στους οποίους εξειδικεύεται το σχολείο υποδοχής και επιπλέον διδάχθηκαν το παραδοσιακό βουλγάρικο τραγούδι «Ludo Mlado”.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του σχολείου στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία της τέταρτης κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+ στο κέντρο Νεότητας της πόλης της Βράτσας. Οι μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (από Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ουγγαρία) παρουσίασαν μουσική, χορούς και τραγούδια της παράδοσης τους. Επίσης, όλοι μαζί τραγούδησαν το βουλγάρικο τραγούδι “Ludo Mlado” που είχαν ήδη διδαχθεί.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus+ επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο της Βράτσας και περιηγήθηκαν στην πόλη. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ντοκυμαντέρ για τη χλωρίδα και την πανίδα του φυσικού πάρκου Βρατσάνσκι Μπάλκαν. Σε μια μονοήμερη εκδρομή είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν το φυσικό πάρκο Βρατσάνσκι Μπάλκαν και να επισκεφτούν το σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες Λεδενίκα, ενώ ακολούθησε πεζοπορία 1,5 χλμ κατά μήκος του φαραγγιού Βράτσατα. Στο ταξίδι της επιστροφής τους στην Κατερίνη, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Κατά τη διαμονή τους στην πόλη Βράτσα οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Βουλγάρων.

Μια ακόμα κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ «Following the waves of music around Europe» έφτασε στο τέλος της αφήνοντας στους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις και αξέχαστες εμπειρίες. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2020.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.