Μενού Κλείσιμο

Το μήνυμα να σταλεί και από την Αθήνα

Η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο συλλαλητήριο της Αθήνας 

Την πρόθεση να ναυλώσει λεωφορεία για τη μεταφορά και Πιεριέων στο συλλαλητήριο της Αθήνας, εξέφρασε ο Μητροπολίτης, σε μια προσπάθεια το μήνυμα της Ελληνικότητα της Μακεδονίας (και το αδιαπραγμάτευτο του ονόματος) να σταλεί σε όλον τον κόσμο και από την Ελληνική πρωτεύουσα

Κατόπιν απόφασης του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη  κ. Γεωργίου, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα συμμετάσχει στο μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

«Είναι δεδομένη η θέση μας, σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Δεν δεχόμαστε τη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό, άλλωστε, θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας. Καλούμε, λοιπόν, τους χριστιανούς της ηρωικής και μαρτυρικής γης της Πιερίας να συμμετάσχουν στο εθνικό αυτό κάλεσμα.

Όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Γεώργιος η Ιερά Μητρόπολη, για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, θα ναυλώσει δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία των Ιερών Ναών.

Αξίζει να σημειωθεί οτι εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Πιεριέων και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος να ναυλώνει περισσότερα από 60 λεωφορεία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ