Μενού Κλείσιμο

Το μήνυμα εστάλη!

Μέγα πλήθος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στην Κατερίνη

Με το συλλαλητήριο «βοηθούμε την Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί σύμφωνα με τις αρχές τού Δικαίου και της ιστορικής αλήθειας», είπε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των Πιεριέων στο συλλαλητήριο της Τετάρτης για την Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου της Κατερίνης.

Χιλιάδες πολίτες, από όλες τις περιοχές της Πιερίας και κάθε ηλικίας, εξέφρασαν με τον πιο καθαρό τρόπο την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αποδεχθεί η Ελληνική πλευρά ένα όνομα για το κράτος της FYROM που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία»

Στην πλατεία δημαρχείου και στους γύρω δρόμους κυριαρχούσε το άσπρο και το γαλάζιο της Ελληνικής σημαίας, ενώ τα εντυπωσιακά πλάνα με τον συγκεντρωμένο κόσμο, δικαίωσαν τους διοργανωτές που έστω και την τελευταία στιγμή επέλεξαν να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στην πλατεία δημαρχείου (αντί της πλατείας Ελευθερίας)

Την κεντρική ομιλία έκανε η πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μαρία Νεγρεπόντη. Τη συγκέντρωση «χαιρέτισαν» από βήματος η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αλλά και ο Μητροπολίτης Γεώργιος, έχοντας δίπλα τους και τους δημάρχους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.

Το στίγμα του συλλαλητηρίου και τη «φιλοσοφία» αυτών των συγκεντρώσεων έδωσε στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης. «Είμαστε εδώ όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση στην Κυβέρνησή», είπε, κάνοντας έκκληση στους συγκεντρωμένους να φύγουν από την συγκέντρωση «με αίσθημα εμπιστοσύνης» προς την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «εμείς δεν αντιπολιτευόμαστε την Κυβέρνηση».

Ωστόσο δεν παρέλειψε να στείλει και «έμμεσο μήνυμα» στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως με το συλλαλητήριο, «δίνουμε ισχυρό διπλωματικό επιχείρημα στην Κυβέρνηση για να αρνηθεί τον όρο “Μακεδονία” από το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων. Δίνουμε διπλωματικό επιχείρημα με τη σημερινή μας παρουσία, βοηθούμε την Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί σύμφωνα με τις αρχές τού Δικαίου και της ιστορικής αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ