Μενού Κλείσιμο

Tο μεγάλο «ΌΧΙ», που μας οδηγεί

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού οι εκδηλώσεις

για την 28η Οκτωβρίου στην Κατερίνη

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Ειρήνης της Κατερίνης, κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» ανήμερα της εθνικής εορτής. Όπως και την 16η Οκτωβρίου έτσι και χθες, ο καλός καιρός συνέβαλε ώστε χιλιάδες κόσμου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Μετά την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και την κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ξεκίνησε η παρέλαση όπου μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αλλά και φορείς και σύλλογοι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Από την ηλιόλουστη Κατερίνη εκπέμπεται ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο μήνυμα», ανάφερε σε δηλώσεις της μετά το πέρας της παρέλασης η κ. Μενδώνη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή όχι μόνο των σχολείων αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων, με δεκάδες μικρά παιδιά, κάτι, που όπως είπε, μάς επιτρέπει να ελπίζουμε. «Να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους ανθρώπους για τους νέους έλληνες πολίτες, για την πατρίδα μας. Σήμερα μέρα μνήμης όλων των ηρώων, χάρη στους οποίους σήμερα αναπνέουμε  ελεύθεροι. Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη και πολύ ευχαριστημένη με την ζωντάνια αυτού του τόπου», κατέληξε η υπουργός

 

Το «όχι» αποτελεί για μας οδηγό, είναι ο φάρος και μας θυμίζει τις θυσίες των προγόνων μας, δήλωσε από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος.

 

«Οι Έλληνες ξέρουμε να στεκόμαστε στο ύψος μας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πάντα τις μεγάλες  απαντήσεις», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Σάββας Χιονίδης, σημειώνοντας πως «η παρέλαση για μια ακόμη φορά έγινε σε ένα περιβάλλον εθνικά υγιές, και όχι στη λογική που υπήρχε παλαιότερα -όπως είπα και τη 16η Οκτωβρίου- όπου εμφύσησαν στα παιδιά μας τη διχόνοια πριν χρόνια και είχανε μια απαξιωτική συμπεριφορά.»

 

«Η Ελλάδα, δικαιούται να είναι υπερήφανη και δυνατή και αυτή η ένδοξη σελίδα της ιστορίας μας, ας αποτελέσει οδηγό, για τη διασφάλιση του τόπου μας, για τη διασφάλιση της ταυτότητας του έθνους μας», είπε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία  Μαυρίδου.

 

Τέλος, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, υποστήριξε πως η 28η Οκτωβρίου πέρα από ημέρα μνήμης, είναι και ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια ευκαιρία, προκειμένου στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των οραμάτων της νέας γενιάς, να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής και να πετύχουμε την ανάταξη της Πατρίδας μας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ