Μενού Κλείσιμο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης ενισχύθηκε (και) με σχολικά είδη

Εκστρατεία αλληλεγγύης με αποτέλεσμα

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η δράση «Γεμίζουμε τις τσάντες χαμόγελα» του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και με άλλους φορείς της Πιερίας και σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών-μαθητών αλλά και των οικογενειών τους για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Χάρη στη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών της Πιερίας, την περασμένη εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν στο ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, χιλιάδες σχολικά είδη προκειμένου να στηριχτούν οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας, οι οποίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους υπευθύνους ιερείς του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Οικονόμο π. Σταύρο Κοσέογλου και Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Σαββίδη  για να γίνει στη συνέχεια η διανομή στους μαθητές που τα χρειάζονται μέσω των Ενοριακών Παραρτημάτων του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής που υλοποιήθηκε με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου ήταν η ανακούφιση των παιδιών και των γονέων τους από πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως τα απαιτούμενα προϊόντα και  αγαθά για τη καινούργια σχολική χρονιά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ποιότητα της ζωής  που τη δικαιούνται όλοι.

Με αφορμή τη δράση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερες δυνάμεις το έργο που έχουμε αναλάβει ως τοπική Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης, ευχαρίστησε όλους τους Πιεριείς και τους τοπικούς φορείς που αγκάλιασαν τη δράση αυτή και που έμπρακτα απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως η Πιερία είναι μια κοινωνία αγάπης και προσφοράς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ